AKTUELNO

Ona ima rezervno zanimanje.

Pevačica Andreana Čekić može da se pohvali da spada u red onih izvođača koji imaju zakazane nastupe i po nekoliko meseci unapred. Ipak, malo je poznato da Andreana, pored pevačkog posla, ima i rezervno zanimanje!

Pevačica otkriva da se u njoj krije, ni manje ni više, nego - neostvareni arhitekta.

Foto: Printscreen Instagram

- Bavim se arhitekturom kad god ne nastupam, to je moja pasija. Možda zvuči čudno, ali ja sam interesovanje za projektovanje zgrada i kuća, kao i za dizajn enterijera, pokazala vrlo rano. Svoj talenat sam otkrila kada sam imala samo četiri godine. Tada sam od starih kaseta pravila zidove, takozvane planove prostorija, odnosno makete, pa sam ređala nameštaj od barbika u te prostorije i zamišljala da je to stan u kojem moje lutke žive. Posle, kada se pojavio kompjuter i profesionalni softver, bilo mi je lakše da izrazim svoje ideje - kaže pevačica, koja sa osmehom otkriva kako je ipak odabrala muziku kao svoj životni poziv.

- Dok sam u radu koristila omote kaseta, kasete sam i slušala, pa je valjda ipak prevagnulo da se bavim muzikom - kaže Andreana, koja je odlučila da upiše ekonomiju, a ne arhitekturu.

Foto: Printscreen Instagram

- Nisam upisala arhitekturu zato što dugo traje! To je bio jedini razlog da upišem ekonomsku akademiju u Beču, ali sam odlučila da nikada ne napustim arhitekturu - uverava pevačica i otkriva da je u konstruisanju objekata toliko dobra da se može reći da je dostigla vrhunac.

- Na svom kompjuteru imam programe u kojima uživam da stvaram kuće ili zgrade. Radim enterijer i eksterijer skoro profesionalno. Svi se iznenade kada čuju da se samo tim bavim kada sam slobodna. Jednostavno, imam osećaj za dizajn i ponosim se time - rekla je Andreana, koja razmišlja i o svojoj kući iz snova.

Foto: Instagram

- To će biti ogromna vila, u kojoj bih kombinovala savremeni i viktorijanski stil, sa bajkovitom baštom i većim brojem spavaćih soba za familiju i goste... Sve ću to sagraditi kada dobijem na lotou - kaže sa osmehom pevačica, koja se pohvalila da već uveliko uživa u svom stanu u Beogradu, čiji je enterijer sama uredila.

- Enterijer svog stana u Beogradu sam sama osmislila i uredila ga u modernom stilu, gde preovlađuju tople boje. Mnogi koji me poznaju ne znaju da se bavim dizajnom u slobodno vreme, ali nekoliko prijatelja me je pitalo za savete u vezi sa rasporedom prostorija i uređivanjem stana - kaže Čekićeva, koju ipak niko do sada nije profesionalno angažovao.

Autor: Pink.rs

#Andreana Čekić

#arhitektura

#pevačica

'