AKTUELNO

Pevačica tvrdi da je uz lekarsku kontrolu i lekove moguće držati pod kontrolom bolest.

Iako o tome nikada nije govorila, proslavljena pevačica Merima Njegomir sada je otkrila da se već godinama bori sa bolešću koju lekari nazivaju "tihim ubicom", a od koje boluje veliki broj stanovništva. Ona boluje od hipertenzije, a svoje zdravlje održava strogo se pridržavajući saveta lekara.

Mnogi žive sa daleko komplikovanijim dijagnozama, a moja je, hvala bogu, uobičajena. Ljudi jednostavno mogu da žive sa bolešću, da je kontrolišu, ali i da prepoznaju simptome. Nekoliko puta su se desile krize, pritisak mi je bio viši od 200, pa sam ga spuštala uz pomoć tableta i nastavljala dalje - rekla je ona za magazin "Glorija".

Foto: TvPink Printscreen

Da boluje od ove bolesti Merima Njegomir otkrila je u svojoj poslednjoj trudnoći, dok je čekala sina Marka.

Otišla sam u bolnicu dve-tri nedelje pre predviđenog termina, a pošto mi je pritisak bio 185 sa 100, odlučili su da me pod hitno porode. Lekari su kasnije otkrili da je u pitanju esecijalni pritisak, koji nastaje zbog genskih predispozicija - otkrila je Merima.

Foto: Printscreen Youtube

Pročitajte još: PRVE FOTOGRAFIJE: Ovako Nata i Luka izgledaju pred VENČANJE! (FOTO)

Inače, hipertenzija je hronično medicinsko stanje pri kom je krvni pritisak u arterijama povišen i često nema prepoznatljive simptome zbog čega se i naziva "tihim ubicom".

Pink.rs

#Bolest

#Merima Njegomir

#pevačica

'