AKTUELNO

Pevačice Jelena Živanović i njena prethodnica ponovo su otpevale pesmu koja je postala evergrin.

Pesma koju su pevale sve generacije od '80-ih, a koju će po svemu sudeći pevati i naredne, definitivno je "Dodirni mi kolena" hit grupe "Zana". Ovu numeru, koju je otpevala pevačica Zana Nimani po kojoj je 1979. godine nastala i nazvana legendarna grupa, ponovo su snimile druge dve pevačice ovog sastava.

Foto: Al Hamed Production

Prva pevačica nakon Zane, bila je Nataša Gajović koja se posle tačno 30 godina vratila u Srbiju gde je sa aktuelnom pevačicom ove grupe Jelenom Živanović tokom jučerašnjeg dana snimila rimejk pesme "Dodirni mi kolena".

Foto: Al Hamed Production

Foto: Al Hamed Production

Nataša i Jelena prepevale su pesmu uz muzičku pranju jedinog stalnog člana ove grupe, Zorana Živanovića Žike. Za rimejk ovog hita snimljen je i spot u Beogradu koji je rađen u "AL HAMED" produkciji. Osim Jelene i Nataše, u spotu se pojavljuju i manekeni Tamara Paunović i Boško Jakovljević, kao i mnogi drugi akteri.

Grupu "Zana" osnovali su Zoran Živanović Žika, Radovan Jovićević i Zana Nimani 1979. godine, a svojim autorskim tekstovima proslavila ih je Marina Tucaković koja im je pisala većinu tekstova i koja je insistirala da se grupa nazove po pevačici. Kada je Zana napustila sastav otišavši u Kanadu gde se i sada bavi finansijama, na njeno mesto došla je Nataša Gajović 1985. godine. I ona je nakon četiri godine odlučila da napusti grupu, a nakon toga posvetila se držanju časova klavira mališanima u Dubaiju. Njena imenjakinja, Nataša Živković postala je pevačica "Zane" nakon odlaska Gajovićeve, ali se ona u grupi zadržala kratko jer je odlučila da se priključi Hare Krišni, a zatim preseli u Poljsku gde se i sada bavi pevanjem. I poslednja pevačica grupe "Zana", Jelena Živanović koja se kasnije udala za osnivača sastava, Žiku, zadržala se najduže u grupi. Sastav je 1999. godine napustio i Radovan Jovićević koji živi u Americi.

Autor: D. P.

#Jelena Živanović

#Nataša Gajović

#Zoran Žika Živanović

'