AKTUELNO

Bosanski kantautor rešio da jednom za svagda otkrije pravu istinu o srpskoj folk divi i pesmi "Beograd", koju je za nju napisao.

Jedan od najvećih, vanvremenskih hitova folk dive Svetlane Cece Ražnatović jeste pesma "Beograd", koju je davne 1991. napisao bosanski kantautor Dino Merlin, a Ceca otpevala četiri godine kasnije.

Foto: Instagram

Ova pesma odmah je dobila politički konotaciju budući da je objavljena u jeku loših relacija između Srbije i Bosne. Međutim, Merlin je objasnio da je ovaj hit napisao dosta ranije, te da "Beograd" nema baš nikakve veze sa politikom, a sada se osvrnuo na priče da mu folk diva nije dala novac za pesmu koja ostavila veliki pečat u njenoj karijeri.

Foto: Printscreen Youtube

- Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpevala pesmu "Beograd" koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati - objasnio je Merlin i dodao da je njegova želja bila samo da bude potpisan kao autor pesme, što je Ceca i ispoštovala, a ovom njegovom izjavom stavljena je tačka na brojne neistine.

Svoj komentar na ovu temu dala je i Ceca.

Foto: TvPink Printscreen

- Namenski je za mene uradio pesmu "Zaboravi", a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pesmu - potvrdila je Ceca.

D. T.

#Svetlana Ceca Ražnatović

#pevačica

'