AKTUELNO

Na džez festivalu publiku će zabaviti velika imena.

Pod sloganom „NEW JAZZ MOMENT“ u Valjevu će od 25. do 27. maja biti održan 33. Valjevski Jazz festival.

Oslanjajući se na dugogodišnju tradiciju, ali uz primetno i osvežavajuće otvaranje ka „world music“ konceptu, umetnički direktor Milan Đurđević kaže: „Želimo da proširimo sliku i posetiocima kroz razne stilove predstavimo i približimo umetnike različitih opredeljenja uz jasan odnos prema kvalitetu. Valjevo ima sve potencijale da od ovog festivala napravi događaj koji će prevazići značaj lokalnog dešavanja. Želja nam je da za koju godinu odabrana publika iz regiona zabeleži Valjevski Jazz festival na mapi manifestacija ovog tipa koje se ne propuštaju, kroz koja će muziku živeti čitav grad i doneti jednu sasvim novu energiju“.

Publika će 25. maja biti u prilici da čuje i vidi uvodni program “Dame pevaju džez” (Irena Blagojević, Jelena Kovačević, Anđelka Simić) kao i izložbu džez fotografija.

Foto: Printscreen Youtube

Centralni deo festivala su programi 26. i 27.maja u okviru kojih će biti održana po tri koncerta dnevno na različitim lokacijama (bina kod Stop Shop centra, sala Centra za kulturu, hol Centra za kulturu :

- 26.maj - 19 h: Edit Letner (Austrija);

- 21 h: Slobodan Trkulja kvintet;

- 23 h: Miško Plavi trio/Vasil Hadžimanov, Miroslav Tovirac/specijalni gost Lena Kovačević.

- 27.maj - 19 h: Del Arno Bend;

Foto: YouTube screenshot

- 21 h: Vlatko Stefanovski trio;

- 23 h: Eyot.

Valjevski Jazz festival održaće se pod pokroviteljstvom grada Valjeva i podrške privrednika iz valjevskog kraja.

Pink.rs

#Festival

#Valjevo

'