AKTUELNO

Bakterije žive svuda na nama i traže pogodnu tačku, operisano mesto. Kad se na toj podlozi razvije infekcija, ceo organizam pati i život zaista može da bude ugrožen - rekao je Milan Colić.

Da zbog želje za boljim izgledom život može da se pretvori u pravi pakao na svom primeru dokazala je učesnica šeste sezone najgledanijeg rijalitija u regionu ''Farma'' Tamara Đurić koja se ovih dana bori za život.

Foto: Privatna arhiva

Naime, ona je posle estetske korekcije na jednoj privatnoj klinici završila na Vojnomedicinskoj akademiji gde su se lekari borili za njen život. Tamara je posle svega što je preživela poručila svim pripadnicima lepšeg pola da zaborave na estetske korekcije, ili da, ukoliko je to neophodno, pažljivo odaberu hirurga. Upravo je ovaj događaj bio povod za razgovor na temu plastične hirurgije u Jutarnjem programu TV Pink.

Foto: Printscreen

Čim sam dobila infomaciju da se Tamara nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji i da joj je život ugrožen zbog ugradnje filera u zadnjicu na jednoj privatnoj klinici, odmah sam joj otišla u posetu. Ona izgleda veoma loše, vidno je iscrpljena, stalno plače, trpi velike bolove. Slučaj Tamare Đurić je veoma opasan. Ona je bila životno ugrožena, a stručnjaci sa VMA se i dalje bore za njen život - rekla je novinarka Kurira, Ljiljana Stanišić.

Foto: Printscreen

Ja se ježim od tih izraza: ''Došla sam da ugradim silikone'', ''Kad sam već tu da odradim i liposukciju'' i ''Ako može samo malo nos''. Ugrađuju se aparati u automobile, mi još nismo roboti, a ''samo malo'' je često mnogo teže nego neka ozbiljna intervencija. Svaka stvar na svetu, pa i plastične operacije imaju svoje rizike i komplikacije. I pojedine se mogu pretvoriti u pakao. Ne mora da znači da je kolega koji je radio neiskusan. Akva fileri koje je ugradila Tamara naizgled deluju bezopasno. U nekim situacijama zna da bude hranljiva podloga za bakterije. One žive svuda na nama i traže pogodnu tačku, operisano mesto. Kad se na toj podlozi razvije infekcija, onda se radi o sistemskom problemu, ceo organizam pati i život zaista može da bude ugrožen - rekao je Milan Colić, specijalista opšte hirurgije.

Foto: Printscreen

To je kao tetoviranje, navuče se čovek na to. Apetiti rastu. Tako kada žena ugradi 350 kubika posle određenog vremena želi još veće i još veće i tu ulazimo u domen zavisnosti od plastične hirurgije. Nisam pristalica toga, ali ima žena kojima je to zaista bilo neophodno - rekla je Helena Vuković koja je prošla kroz operaciju promene pola.

Foto: Printscreen

Ceo razgovor na ovu temu možete pogledati u nastavku:

Autor: M. K.

#Silikoni

#Tamara Đurić

#Život

'