AKTUELNO

Nikad iskrenija!

Dajana Paunović, lepa voditeljka prvog jutarnjeg programa u Srbiji "Svitanje" na televiziji Pink uspešno izlazi na kraj s obavezama, sedmogodišnjim sinom i tempom života. A nakon razvoda spremna je i za novu ljubav.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Već dve godine vodite "Svitanje", jutarnji program TV Pink. Da li ste bili spremni na rano ustajanje i sve izazove koje nosi ovakav format emisija?

- Da, apsolutno. Po prirodi sam ranoranilac, ne volim dugo da spavam, volim mir koje mi jutro pruža. Volim da ustanem prva i da kafu ispijam u miru. Apsolutno sam bila spremna na sve izazove koje donosi vid emisije kakav je jutarnji program, gde morate biti upoznati s raznim aktuelnim temama. Do sada sam sve izazove uspešno savladala, verujem da će tako biti i ubuduće - iskrena je Dajana.

MUZIKA U GENIMA

Iako je publika poznaje u ulozi voditelja, ima onih koji veoma dobro znaju da je Dajana snimila i nekoliko pesama, te da je muzika veoma važan deo njenog života, a i porodica je imala uticaja na to.

- Naravno da je imalo. Možda bih se opredelila za muziku i da nisam odrasla u takvoj porodici, ali pošto jesam, to je sasvim sigurno doprinelo tome da jedan period mog života muzika bude moj poziv. Muzika mi je u genima, muzički sam dobro potkovana i to je neodvojivi deo mene. Moj otac se i dalje bavi muzikom, tako da je pesma kod nas prisutna maltene svaki dan - kaže Dajana i dodaje da je imala bezbrižno detinjstvo:

- Imala sam bezbrižno detinjstvo zahvaljujući svojim roditeljima. Kada se vratim u prošlost, zaista me samo lepe uspomene vezuju za taj period. Trudili su se da se i brat i ja vodimo kroz život moralnim načelima koja su nam oni usadili i da izrastemo u vredne, radne i dobre ljude.

Foto: Pink.rs

BRAK JE DEVALVIRAN

Dajana iza sebe ima jedan brak u kom je dobila sina Dušana, koji je za nju najvažnija osoba na svetu. No, ona priznaje da, iako smatra da je brak kao institucija devalviran, to ne znači da ne bi volela da nađe novu ljubav.

- Mislim da je danas brak kao institucija devalviran. To ne znači da se ne bih ponovo udala i svoje srce poklonila nekome sa željom da to bude zauvek, što je mnogo veća verovatnoća kada u ljubavni odnos ulazite sa 30 godina, sa određenim znanjem i iskustvom, nego sa 20. Volela bih da imam muškarca kome ću moći da pružim svu ljubav ovoga sveta.

Dušan, Dajanin sin, napunio je sedam godina, a voditeljka je veoma zadovoljna kako njegovim obrazovanjem, tako i odnosom koji su njih dvoje izgradili.

- On je u školu krenuo sa pet i po godina. Pohađa američku školu čiji je sistem drugačiji od naših državnih škola, tako da on nije prvi razred. U prvi je krenuo 2017. godine. Dušan je sada već pravi školarac, (smeh). U današnje vreme čini mi se da je mnogo teže nego ranije. Živimo u savremenom dobu koje nam pruža mnoge benefite, ali i mnogo problema. Dušan i ja imamo fenomenalan i otvoren odnos, ali ipak da se zna ko je dete, a ko roditelj. Za sada je sve kako treba.

Foto: e-stock/Mirko Rodić

IMATI SVOJ SVET

Uvek su vas posmatrali kao izuzetnu lepoticu. Kako vi vidite sebe?

- Ne posmatram sebe na taj način. Trudim se i volim da budem uredna i negovana žena.

Da li mnogo radite na svom izgledu? Kozmetika, garderoba, tretmani... Šta je sve na vašem spisku pod oznakom "ovo mora"?

- Verovatno kao i kod svake žene - sve mora, ha-ha. Dosta pažnje posvećujem izgledu, svakodnevno vodim brigu o kosi, koži, licu, garderobi, šminki... Trudim se da vežbam, da se masiram, relaksiram... Vodim pomalo specifičan život samim tim što ustajem s prvim svitanjem i kradem sama sebi nekoliko sati sna trudeći se da na drugi način svoj organizam i sebe održavam u formi.

Koje osobine cenite kod sebe, a koje kod drugih?

- Kako sam starija, kod sebe sve više cenim svoj karakter. Neki bi rekli da sam asertivna, teška. Međutim, to možda smatram jednim od najvećih kvaliteta kod sebe. Imam jasne stavove i mišljenje o svemu. Introvertna sam, retko kad izlazim, imam svoj mikrosvet u kome živim, koji ljubomorno čuvam i koji ne bih menjala ni za šta.

S kime se najviše družite i kakvi ste kao prijatelj?

- Nemam instant prijateljstva. Moja prijateljstva traju dugi niz godina. To su prava i proverena prijateljstva, neka datiraju iz najmlađih dana. Lojalna sam i pouzdana kao prijatelj.

Postoje li planovi za dalje ili trenutno imate dovoljno obaveza?

- Trenutno imam i više nego dovoljno obaveza. Krećemo sa novom sezonom. Pratite nas i gledajte! Mnoge ekskluzivne priče čućete baš u prvom jutarnjem programu u zemlji.

HVALA BOGU I SUDBINI

Koliko ste truda i energije uložili u karijeru pevačice i da li se isplatilo?

- Vrlo malo. Posle udaje - skoro pa nimalo. Posvetila sam se porodici i ostavila pevanje. Prvi razlog bili su moj tadašnji muž i sin, a drugi razlog je moj mentalni sklop, koji je više nego kompleksan, složen, kako bih mogla da obavljam posao nekoga ko treba da zabavi. Moj otac bi rekao da sam previše ozbiljna. Moja druga ljubav bila je ovo što radim sada. Najzahvalnija sam bogu što je sudbina karte tako podelila da danas radim ovo što radim i živim kako živim, skromnim, povučenim mirnim životom, posvećena poslu i porodici.

Foto: Instagram

Autor: Pink.rs

#Dajana Paunović

'