AKTUELNO

Počelo snimanje najambicioznije istorijske dramske serije u produkciji TV Pink

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović je najavio da će u narednom periodu programska šema njegove televizije koja je već 25 godina na liderskoj poziciji, biti još bogatija i kvalitetnija, pre svega kada je reč o domaćem igranom programu. Željko je obećanje vernoj publici ispunio, a u nizu noviteta, najznačajnije je to da je sa snimanjem počela istorijska dramska serija "Crveni mesec", idejnih tvoraca Romana Majetić i Željka Mitrovića.

Povodom početka snimanja ove produkciono veoma zahtevne igrane serije, TV Pink je danas upriličila druženje sa novinarima najčitanijih srpskih medija. Pored Željka i Romana, sa novinarima je na setu razgovarala i glumačka ekipa, na čelu sa protagonistima, Ivanom Dudić i Milošem Đurovićem. Snimanje istorijske dramske serije sa elementima ljubavne priče privuklo je veliku pažnju medija, pa je tako na današnjem druženju bilo novinara iz brojnih redakcija. Željko i Roman, kao idejni tvorci "Crvenog meseca su detalje ovog izuzetno zahtevnog projekta podelili su tokom današnjeg druženja sa novinarima.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Posle punih deset godina pauze u produkciji igranih programa, sada smo doneli odluku da narednih nekoliko godina obeležimo gotovo isključivo igranim programima. Veoma mi je drago da sam danas ovde sa vama, nalazimo se na setu serije "Crveni mesec", danas je pala prva klapa i počinjemo snimanje možda najznačajnijeg i najvećeg projekta. Ceo projekat je veoma ambiciozan, ali čini mi se da smo uspeli i scenaristički i produkciono da smestimo jednu ljubavnu priču u istorijski konetskt, u predvorje Prvog svetskog rata - rekao je Željko na današnjem druženju sa novinarima.

Vlasnik TV Pink osvrnuo se i na tehničke detalje ovog projekta, a brojke koje je naveo, zaista su impresivne i ukazuju na to da će ovo zaista biti najambiciozniji i najveći projekat ružičaste televizije.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Moram da pomenem i tehnički deo, samo na izradi seta radilo je oko 300 ljudi, u ekipi produkcije je oko 100 ljudi, angažovano je više od 100 glumaca i statista. Dakle, oko 500 ljudi radi na ovom projketu, tako da je sama ta brojka impresivna. Ovde u Šimanovcima možete da vidite set koji je, prvi put posle 15 godina, rađen ovako ambiciozno. Impresivan je i enterijer, veliki broj prostorija izgrađen je za potrebe ove serije. Po svim karakterisitikama, "Crveni mesec" je najambiciozniji projekat, ali naravno, gledaoci imaju poslednju reč. Nadamo se da će sve što smo uložili u ovaj projekat biti srazmerno rezultatima kada je gledanost u pitanju - rekao je Željko.

Početkom snimanja zadovoljan je i scenarista i reditelj Roman Majetić, koji je istakao da je ovo najzahtevniji projekat na kom je radio u dosadašnjoj bogatoj karijeri.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Utisci su fenomenalni, moram priznati da je na početku snimanja uvek haos, ko kaže da nije, taj nije ni radio na snimanju serije. Ali to je nevažno, ono što je najbitnije, jeste da gledaoci na kraju dobiju dobar proizvod. Kada je reč o ovoj seriji, izazov nije toliko sama epoha, koliko sam format koji smo osmislili. Ova serijaje nešto drugačije od svega što trenutno postoji. Dakle, ovo je dramska serija sa nekoliko paralelnih radnji stavljena u dnevni format, što je veoma zahtevno. "Crveni mesec" je po svim segmentima najzahtevniji projekat koji sam ikad radio - rekao je Roman.

Serija će imati 120 epizoda i emitovaće se svakog radnog dana na TV Pink, premijerno prikazivanje planirano je za sredinu septembra ove godine.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Za potrebe snimanja ove visokobudžetne istorijske serije, koje će se u najvećoj meri odvijati u Šimanovcima, u Pinkovom najmodernijem kompleksu filmskih studija u ovom delu Evrope, zaposlen je veliki broj zanatlija – majstora, dekoratera, krojača, šminkera, vlasuljara... Na gotovo 6.000 m2 eksterijera izgrađena je rekonstrukcija velelepne palate hotela Moskva, Beli dvor, jedna cela avenija i tri gradske ulice, sa svim fasadama, objektima i istorijskim detaljima. Osim u Šimanovcima, serija će se snimati na autentičnim lokacijama širom Srbije.

Pink.rs

#Crveni mesec

#Željko Mitrović

'