AKTUELNO

Ovo je najemotivniji trenutak sa današnje sahrane.

Legendarni pevač narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen je danas nešto posle 15 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, gde su ga na večni počinak ispratili neutešna udovica Gordana, deca Sanela, Ilda i Mihajlo, mnogobrojne kolege, prijatelji i poštovaoci njegovog lika i dela.

Foto: Facebook.com/SuperEmilcoClips

Najtužniji trenutak na sahrani bio je onaj kada je usledilo spuštanje kovčega u raku - Šabanovi najmiliji poslednji put dodirnuli su i poljubili kovčeg sa telom pokojnog pevača, položili cveće i briznuli u plač. Sanela i Ilda nisu mogle da zaustave suze, dok se Šabanov sin stojički držao i sve vreme pridržavao neutešnu majku, koja je plakala nad grobom svog voljenog supruga.

Foto: Facebook.com/SuperEmilcoClips

Orkestar je tada zasvirao Šabanovu pesmu "Ne plači, dušo", što je dodatno rastužilo sve prisutne, ponajviše članove njegove porodice koji su se danas zauvek oprostili od tragično nastradalog pevača.

Ovo je najpotresnija scena na danas održanoj sahrani Šabana Šaulića:

Podsetimo, pevač Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u nedelju, 17. februara oko 6:50 časova u Nemačkoj. Stravičnu nesreću koja je Šaulića koštala života izazvao je Turčin Alsin Levent (35), koji je svojom "mazdom" upravljao pod dejstvom alkohola, i to bez vozačke dozvole. On se svojim automobilom pri brzini od 180 kilometara na čas zakucao u "seat" u kojem se na mestu suvozača nalazio Šaban, koji je ubrzo posle nesreće podlegao povredama. Njegov muzičar i vozač Mirsad Kerić preminuo je u bolnici dan posle nesreće.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de, Pink.rs

Pripadnici policije uhapsili su Turčina, kojeg krivično gone po službenoj dužnosti. On će odgovarati za dvostruko ubistvo.

Komemoracija Šabanu Šauliću održana je jutros u 11 sati u velikoj sali Skupštine grada Beograda, dok je pevač sahranjen nešto posle 15 časova u Aleji zaslužnih građana beogradskog Novog groblja.

Pink.rs

#Sahrana

#Šaban Šaulić

'