AKTUELNO

Posle njegovih reči rasplakali su se svi prisutni.

Tragično nastradali pevač Šaban Šaulić sahranjen je danas nešto posle 15 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

POTRESNA SCENA NA SAHRANI! Mina Kostić se GUŠILA U SUZAMA NAD ŠABANOVIM GROBOM: Pridržavali je da ne padne! (FOTO+VIDEO)

Foto: Pink.rs

Legendarnog pevača narodne muzike na večni počinak ispratili su neutešni članovi porodice - udovica Gordana, ćerke Sanela i Ilda, sin Mihajlo, zetovi Zoran i Bojan, unuk Luka, kao i mnogobrojne ličnosti iz javnog života Srbije, kao i nekoliko stotina prijatelja, poštovaoca njegovog lika i dela.

Foto: Pink.rs

Nakon što je spušten kovčeg u grobno mesto, Alejom zaslužnih građana prolomili su se jauci, ali i aplauz, kojim je ispraćen na večni počinak. Pre toga, Šabanov sin Mihajlo održao je potresni, oproštajni govor kojim je rasplakao sve prisutne.

Foto: Pink.rs

ŠABANOV VANBRAČNI SIN SE POJAVIO NA SAHRANI: Ušao u kapelu da se oprosti od oca, napustio je čim je stigla porodica Šaulić (FOTO)

U ime porodice Šaulić želim da vam se maksimalno zahvalim što ste došli da ispratite oca, muža, dedu, prijatelja i kuma. Mnogi od vas koji ste ovde su više proveli vremena sa njim nego što smo mi, pa ste ga i bolje znali. Ali, moj otac danas nije otišao i dokle god je njegove muzike i dokle god se podsećamo na njega i njegovu dušu, on će živeti sa nama. Želim da se zahvalim svima koji su došli, nek vam se vrati srećom i po dobru. Hvala vam svima i neka mu je večna slava - tihim glasom izustio je Šabanov naslednik, nakon čega se prolomio aplauz.

Podsetimo, pevač Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u nedelju, 17. februara oko 6:50 časova u Nemačkoj. Stravičnu nesreću koja je Šaulića koštala života izazvao je Turčin Alsin Levent (35), koji je svojom "mazdom" upravljao pod dejstvom alkohola, i to bez vozačke dozvole. On se svojim automobilom pri brzini od 180 kilometara na čas zakucao u "seat" u kojem se na mestu suvozača nalazio Šaban, koji je ubrzo posle nesreće podlegao povredama. Njegov muzičar i vozač Mirsad Kerić preminuo je u bolnici dan posle nesreće.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de, Printscreen Instagram, E-Stock

Pripadnici policije uhapsili su Turčina, kojeg krivično gone po službenoj dužnosti. On će odgovarati za dvostruko ubistvo.

Komemoracija Šabanu Šauliću održana je jutros u 11 sati u velikoj sali Skupštine grada Beograda, dok je pevač sahranjen nešto posle 15 časova u Aleji zaslužnih građana beogradskog Novog groblja.

Pink.rs

#Šaban Šaulić

'