AKTUELNO

Pesme su blago koje nam je ostavio, nadam se da su mlade generacije svesne toga - rekla je Dragana.

Brojne kolege, prijatelji, poštovaoci i porodica okupili su se u velikog sali Skupštine grada Beograda u znak sećanja na legendarnog pevača Šabana Šaulića koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Među prvima su održali govor Dragiša Golubović, predsednik Udruženja estradnih umetnika, kao i kuma i dugogodišnja prijateljica Zorica Brunclik. Oni su rečima dirnuli sve prisutne, a i rasplakali ceo region.

Foto: TvPink Printscreen

U razgovoru sa novinarom televizije Pink oglasila se i Dragana Mirković, koja se u suzama prisetila vremena koje je provodila sa Šabanom, pa otkrila koliko ga je volela i poštovala kao pevača.

On je bio tih, povučen, skroman čovek i to je odlika najvećih. Jedino kad smo se šalili i kad smo imali naša druženja, znao je više da priča. Inače, štedeo je na rečima, ali te reči su bile centar i znao je šta da kaže u momentu. Najviše sam volela... U poslednje vreme smo bili prisniji nego ikada, valjda sam i ja odrasla već jednom da bih mogla da se družim sa njim. Oni su baš mogli da uživaju zajedno, Toni i ja smo ga mnogo voleli. Pesme su blago koje nam je ostavio, nadam se da su mlade generacije svesne toga. Ja ne pamtim njegove padove, pamtim vrhunske pesme, ono što se vezuje za Šabana Šaulića. Do kraja je ostao zaljubljenik u muziku i dalje sa tolikim žarom. Nije on puno voleo da priča, on je svojim ponašanjem najviše govorio. Ja sam znala koliko on mene voli i poštuje. Najveća inspiracija je njegov vokal, to je potreba za dostignuti jedan takav perfekcionizam. Prijateljstva na estradi ima i hvala Bogu što je tako, ali ne baš takvih pevača. On je bio specifičan i njega smo svi voleli i poštovali - rekla je Dragana.

Foto: TvPink Printscreen

Šta je još ispričala o kralju narodne muzike koji nas je zauvek napustio i koji će u 15 časova biti ispraćen na večni počinak, pogledajte u nastavku.

Specijalno izdanje emisije "Premijera specijal" posvećene Šabanu Šauliću pratite UŽIVO na Pinku!

Pink.rs

#Dragana Mirković

'