AKTUELNO

U slučaju njegove smrti, Šaban je imenovao suprugu Gocu za korisnika osiguranja.

Šaban Šaulić u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Nemačkoj tragično je izgubio život, kada se u automobil u kom se pevač nalazio zakucao pijani vozač bez vozačke dozvole.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Legendarni pevač narode muzike tokom života bio je austrijski osiguranik, tako da bi njegova supruga Goca moga sada da naplati odštetu u vrednosti oko 500.000 evra. Šaban je tokom devedesetih godina počeo da uplaćuje doprinose i porez u Austriji, gde je imao i radnu dozvolu i papire, pa je trebao tamo da ima i penziju.

Foto: E-stock/Danijel Milutinović

U slučaju njegove smrti, Šaban je imenovao suprugu Gocu za korisnika osiguranja. Porodica nastradalog pevača, prema rečima advokata Miloša Radulca, ima pravo i na naknadu štete od Alsina Leventa, državljanina Turske, koji je izazvao udes u kom su smrtno nastradali Šaban Šaulić i muzičar Mirsad Kerić.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Porodica ima pravo da tuži lice odgovorno za nesreću i da traži direktno od njega naknadu štete ukoliko njegova krivica bude utvrđena u postupku. Ta naknada se u Nemačkoj kreće vrtoglavo visokim iznosima - govori advokat.

Komemoracija pevaču biće održana u petak u 11 časova u velikoj sali Skupštine grada Beograda, dok će sahrana biti održana u 15 sati, u Aleji zaslužnih građana beogradskog Novog groblja.

Pink.rs

#Gordana Šaulić

#Šaban Šaulić

'