AKTUELNO

Pokrenuli peticiju da ulica u kojoj je Šaban rođen ponese njegovo ime.

Ekipa "Nacionalnog dnevnika" TV Pink bila je u Šapcu, rodnom gradu pevača Šabana Šaulića koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju rano ujutru dogodila u Nemačkoj.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: Pink.rs

Naše kolege tamo su zatekle Šabanove komšije koje su pokrenule inicijativu da ulica u kojoj je Šaulić rođen ponese njegovo ime. Lilo Ahmetović jedan je od Šabanovih prijatelja, a takođe je i vlasnik kafane u kojoj je Šaban počeo karijeru. U razgovoru sa našom ekipom on je otkrio kakav je Šaulić bio kao prijatelj i komšija, kao i zbog čega su pokrenuli ovu inicijativu.

Želimo da ovekovečimo Šabanovo prisustvo u našem kraju gde je on odrastao, provodio vreme i gde je bio omiljeni - rekao je Lilo.

Foto: TV Pink Printscreen

Umetnik Đurađ Stevanović uradio je i mural sa likom Šabana Šaulića na stadionu fudbalskog kluba Borac.

Foto: TV Pink Printscreen

To mi je bila prva misao u glavi kada sam čuo tužnu vest, da mu na neki način odam počast. Kada sam počeo da radim, tek sam tada primetio koliko ga ljudi vole. Prilazili su mi sa suzama u očima - rekao je Đurađ.

Podsetimo, Šaban Šaulić biće sahranjen sutra u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a pre toga biće održan komemorativni skup u 11 sati u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Foto: TV Pink Printscreen

PROČITAJTE: POZNATO TAČNO VREME KOMEMORACIJE I SAHRANE ŠABANA ŠAULIĆA: Evo kad će kralj narodne muzike biti ispraćen na večni počinak! (FOTO)

Pink.rs

#Šaban Šaulić

'