AKTUELNO

Na lekarskom stolu, dok su ga spremali za operaciju, ovaj hrabri momak zapevao je lekarima čuveni Šaulićev hit “Cveta”.

Prošlo je 15 godina otkad je perspektivni fudbaler Partizana, Nemanja Čurčić doživeo tešku saobraćajnu nezgodu i ostao nepokretan.

Tokom dugogodišnje borbe da prohoda došla je na red i operacija koja je za njega bila velika nada. Pre nego što su ga uspavali, Nemanja je zamolio lekare da otpeva svoju omiljenu pesmu. Oni su mu dozvoli... Mladić je tada zapevao čuveni Šabanov hit “Cveta”.

Nedugo posle opercije, Nemanja je 2013. upoznao i kralja narodne muzike i ta scena ostaće zauvek u njegovom sećanju. Danas, kada se cela nacija oprašta od legende, Nemanja se sa suzama u očima prisetio za Pink.rs svog druženja sa Šabanom.

Foto: Privatna arhiva

- Ja Šabana volim odavno kao pevača, a kada sam ga upoznao uverio sam se da je i veliki čovek - započeo svoju priču Nemanja kroz suze.

- Ja pesmu “Cveta” obožavam godinama, pa eto i tako je došla ta operacije gde sam vadio pločice iz kičme. Nekako sam bio bas opušten i vedar kad su me postavili na sto da me uspavaju. Pitao sam doktora jel mogu da pevam jednu pesmu, rekao je da mogu i krenuo sam “Cvetu”. Šaban je čuo za to, nekako je ta priča došla do njega, pa su neki moji prijatelji inicirali da se upoznamo i da mi otpeva “Cvetu” na uvo, u sta nisam poverovao u prvom trenutku - kaže Nemanja za Pink.rs i dodaje:

- Tako sam jedan dan otišao u Beograd da se vidimo, nisam i dalje mogao da verujem da ću ga upoznati i družiti se sa njim. Ubrzo smo ostvarili opuštenu komunikaciju jer je on stvarno prizeman i opušten. Pričali smo o pecanju jer sam ja isto strastveni pecaroš pa smo spominjali i ko koju vrstu ribe voli da jede . Prilikom druženja rekao je da mu obećam nesto. Pitao sam ga sta to? Rekao mi je: “Kada ti bude bolje i malo staneš na noge obećaj mi da ćemo ici malo da prosetamo Kalemegdanom”.

Foto: Privatna arhiva

Bio sam odusevljen što mi jedan tako veliki čovek traži tako nesto da mu obećam. Naravno i obećao sam mu to, ali nažalost oporavak nije baš tekao tako brzo da bi došlo do te šetnje... Poklonio mi je tada litru rakije koja je baš bila stara i zakopana u zemlji, a tu rakiju je pekao njegov kum Kole. Poslao je sina Mihajla kuci po litru za mene i on je doneo. Rekao sam da ću da čuvam rakiju da otvorim kad dete dobijem, na sta je on rekao da slobodno otvorim flašu i da će za mene još da nabavi. Flašu nisam otvorio ni dan danas, evo kod mene kući stoji od 2013. godine marta meseca - rekao je Nemanja a onda se osvrnuo na nedelju jutro kada je primio strašnu vest.

Foto: Privatna arhiva

- To jutro, pre nego ću saznati da je poginuo, pomislio sam kako jedva čekam proleće da sa suprugom odem u Krčedin kod njega u vikendicu da pecamo i kuvamo kotlić. Posle samo pola sata sam cuo da je poginuo, to je bio šok za mene da ga necu vise nikada videti i da zabacimo stapove na Dunavu. Kao da mi je otac umro takav sam osećaj imao, stomak mi se prevrće evo tri dana. Kad legnem u krevet i kad ustajem ujutru Šaban mi je u glavi ali bukvalno. Plače mi se svaki sekund čim vidim sliku ili čujem njegovu pesmu. Dešavalo mi se da su mi ljudi na moj rodjendan donosili uramljenu njegovu sliku koje mi i danas stoje u sobi. Pretužninsu ovo dani za mene - zavrsio je svoju tužnu ispovest kroz suze ovaj mladi čovek koji će zauvek pamtiti Šabana.

Autor: Pink.rs

#Fudbaler

#Šaban Šaulić

'