AKTUELNO

Ono što je tužiocu nejasno jeste razlog zbog kojeg je kralj narodne muzike izgubio život, uzimajući u obzir da on nije imao vidljive povrede na telu.

Tragična pogibija Šabana Šaulića velika je misterija za nemačko tužilaštvo, koje je donelo naredbu da se detaljno istraži kako je nastupila smrt legende narodne muzike.

Prema zakonima te države, ova nesreća tretira se kao visok pravni slučaj i, kao takvom, potrebno je posvetiti posebnu pažnju svakom detalju. Ono što je tužiocu nejasno jeste razlog zbog kojeg je kralj narodne muzike izgubio život, uzimajući u obzir da on nije imao vidljive povrede na telu.

Foto: E-stock

Prema prvobitnom stručnom mišljenju lekara specijalista koji su bili na prijemu kada je Šaulić dovezen u bolnicu u Bilefeldu, pevač je preminuo od posledica pucanja srčane aorte.

- Tužilac je ovo mišljenje uvažio, ali mi nisu jasne neke stvari, pa je naložio da se obavezno uradi obdukcija kako bi sa sigurnošću mogli da utvrde zašto je nastupila smrt. Pominje se da je Šaban neposredno nakon dolaska ekipe hitne pomoći dobio injekciju za smirenje, kao i da je to moglo da izazove smrtnu reakciju, odnosno pucanje aorte. To, naravno, niko ne može da potvrdi, niti se to komentariše. Da ne bi bilo nedoumica i nejasnoća, tužilac je doneo naredbu da se uradi obdukcija pomoću koje bi se utvrdilo šta je to ubrizgano Šabanu, kao i da li je to uticalo na smrtni ishod - kaže dobro obavešteni izvor.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Sahrana kralja narodne muzike biće u ponedeljak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Podsetimo, Šaban je nastradao u nedelju, 17. februara u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, a vozilom koje se zakucalo u automobil kralja narodne muzike upravljao je Turčin Alsin Levent. Tom prilikom stradali su Šaban i njegov muzičar Mirsad Kerić, dok se Šaulićev kum Slobodan Boban Stojadinović, koji je bio sa njima u automobilu, oporavlja u bolnici u Nemačkoj.

Autor: Pink.rs

#Šaban Šaulić

'