AKTUELNO

Nemački državljanin koji je usmrtio Šabana Šaulića i Mirsada Kerića upravljao je automobilom bez vozačke dozvole i u alkoholisanom stanju.

Kralj narodne mizike Šaban Šaulić u nedelju, 17. februara, preminuo je nakon teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj, a protiv nemačkog državljanina koji je učestvovao u udesu podneta je krivična prijava za ubistvo dve osobe.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Šaban Šaulić je u saobraćajnoj nesreći poginuo u Nemačkoj, vraćajući se sa svog poslednjeg nastupa. Automobil u kom se vozio udario je drugi auto, kojim je upravljao nemački državljanin, koji je bio pod dejstvom alkohola, a tamošnja policija saopštila je danas da je preminuo i Mirsad Kerić (43), vozač automobila u kojem je život juče izgubio Šaban.

- Protiv vozača koji je vozio automobil koji se zakucao u onaj u kojem je bio Šaulić podneta je službena krivična prijava - istakao je izvor upućen u zvaničnu istragu, pa dodao:

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de

- Tereti se za ubistvo jer su preminule dve osobe. Državni tužilac je preuzeo slučaj.

Podsetimo, Šaban je helikopterom je dopremljen do bolnice. Porodica je pričala sa doktorkom koja ga je reanimirala, a imao je maskimalni tretman kada je medicinska pomoć u pitanju. To je jedna od najboljih bolnica u ovom delu Nemačke u koju je prebačen. Ta srčana aorta je bila smrtonosna i reanimacija je trajala dva i po sata. Nažalost nije preživeo.

Foto: Printscreen Instagram

Tužilaštvo u Nemačkoj naložilo je obdukciju tela Šabana Šaulića u četvrtak, o čemu je obavešteno naše Minstarstvo spoljnih poslova.

Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a tačan datum i vreme sahrane će biti naknadno objavljeni.

Autor: Pink.rs

#Šaban Šaulić

'