AKTUELNO

Nada Topčagić, Beki Bekić, Mirko Kodić i Damir Handanović su izjavili saučešće njegovoj porodici i uputili im reči podrške.

Nekrunisani kralj narodne muzike, Šaban Šaulić izgubio je svoj život juče tokom ranih jutarnjih sati na autoputu u okolini Bilefelda, po povratu iz Nemačke kada se vraćao sa nastupa.

Ova vest je potresla ceo region, a njegovi prijatelji i kolege su ostali u šoku i žalosti što ih je ovaj velikan napustio. Predrag Sarapa je u emisiji "Novo jutro" ugostio njegove prijatelje Nadu Topčagić, Damira Handanovića, Mirka Kodića i Bekija Bekića sa kojima je pevač delio svaku sreću i svaki uspeh.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de, Pink.rs

Nada, Damir, Mirko i Beki su imali samo reči hvale za Šabana, a onda su sa knedlom u grlu i blagim osmehom na licu otkrili po čemu će pamtiti svog velikog prijatelja.

Pamtim ga po svemu. Od njega sam sve učila, svaki njegov triler, više nema toga. Svaku njegovou pesmu koja je izlazila svi smo pratili i slušali. Imao je specifične nastupe. Moja porodica je u žalosti, svi smo tužni i jadni. Utihnulo je sve. Otišla je naša mladost, sve nam je otišlo - rekla je Nada Topčagić suzdržavajući se da ne zaplače.

Foto: TV Pink Printscreen

Moja karijera je sa njim počela. Sa njim sa zakoračio na estradnu scenu. On je zaslužan bar 50%, ako ne i više za sve što sam postigao u životu. Komponovao za njega, radio aranžmane. Više sam proveo vremena sa njim u sobi nego sa porodicom. Bilo mi je veoma teško. Ja sam juče ovu vest primio u Zagrebu i jutros sam u tri sata otišao da izjavim saučešće njegovoj porodici - rekao je njegov prijatelj, kum i kolega Mirko Kodić.

Foto: TV Pink Printscreen

Moj otac, Paško Handanović i čika Šaban, kako sam ga ja zvao, su prijatelji više od 30 godina. Teško je govoriti o iznenadnom odlasku ovog čoveka. Znam da je teško naći reči utehe za porodicu Šaulić. Ovim putem izjavljujem saučešće. To je čovek kome sam prvi ulazio u kuću osam, devet godina za Božić. Prvo odelo sam dobio od njega. Otišao je jedan velikan narodne muzike, naše kulturne baštine. Jedan skroman, povučen, a toliko veliki izvođač i producent. Veoma sam zatečen. Nadam se da će porodica Šaulić smoći snage da preživi ovo - rekao je Damir, a onda dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Zadužio je sve nas koji se bavimo muzikom. Zadužio nas je uopšte što smo živeli u periodu u kom je on živeo. Moja porodica je veoma bliska sa njegovom porodicom. Ja teta Gocu mnogo voli i Sanelu, Ildu i Mihajla. Goca je nosila to nešto što je ozbiljnost, Šaban je imao tu dečačku energiju. Mnogo divna porodica - ispričao je Damir Handanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Na neki način on je bio moj idol i nedostižan na nekin način. Ukapirao sam da su jednostavni ljudi, skromni ljudi. On nije zaslužio ovakvu smrt. On je uživao u malim stvarima. Nisam dostojan njegovog imena, znanja. Pa sam slušao njegove reči i njegove savete i gledao da se ponašam kao on. Doživljavao sam ga kao sveca. Njegova porodica ga je ostala željna. Davali su sve od sebe, dušu i život, a nisu imali mnogo vremena za sebe i svoju porodicu. On je bio tih, ni za koga nije pričao loše. On nikad nije ni za koga rekao da loše peva, uvek je rekao da taj neko ima štofa - rekao je Beki Bekić.

Foto: TV Pink Printscreen

Pročitajte još: ČUVAJ NAM ŠABANA! Preminuo i Mirsad Kerić, muzičar koji je vozio automobil u kom je bio legendarni pevač! (FOTO)

Za sam kraj Šabanovi prijatelji i kolege su uputili porodici Šaulić reči podrške i izjavili saučešće.

Otišao je jedan velikan, veliki prijatelj naše porodice. Muzika je izgubila jednog nekrunisanog kralja muzike. Želeo bih da izjavim saučešće njegovoj porodici, da im poručim da ostanu jaki. Drago mi je što sam živeo u istovm vremenu sa ovim čovekom - rekao je Damir, a rečima podrške su se pridružili i Nada, Beki i Mirko.

Foto: TV Pink Printscreen

U video-prilogu koji se nalazi u nastavku ovog teksta možete pogledati kako je sve izgledalo.

D. B.

#Šaban Šaulić

'