AKTUELNO

O trenucima koje je proveo s nekrunisanim kraljem narodne muzike pisao je na Fejsbuku, gde je izazvao lavinu komentara Šaulićevih fanova.

Vest o pogibiji Šabana Šaulića duboko je danas potresla celokupnu domaću javnost. Milioni njegovih fanova se od kralja narodne muzike tokom čitavog dana opraštaju putem društvenih mreža, kao i njegove mnogobrojne kolege iz sveta muzike, koji ne mogu da dođu sebi otkako su primili vest o njegovoj smrti.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de, Pink.rs

Čast da Šabana upozna i sa njim doživi nezaboravne trenutke imao je i mladi pop pevač Danijel Pavlović, brat Marije Šerifović, koji je duboko potresen vešću o Šaulićevoj pogibiji.

Foto: Printscreen YouTube/DanijelPavlović

- To da nikad neće otići, to nam je svima bilo jasno, još dok je bio tu. Ostavio je tako i toliko, da niko nikada pre, i niko nikada posle njega neće ostaviti tako i toliko. Vest da je naš Šaban otišao me je duboko potresla - ovim rečima započeo je svoje emotivno pismo Pavlović, koji se potom osvrnuo na njihovo prijateljstvo.

- Imao sam sreću da ga upoznam, i slušam kako peva. Nije voleo da pričaš dok peva, samo da slušaš i ćutiš. Ja sam to odlično znao, i sa uživanjem i zahvalnošću ga slušao. On je to video, i pevao mi dugo. I najlepše. Srcem i dušom. Na svojoj slavi. Plakali smo. I on, i ja. Nosio je u sebi i neku tugu, bez koje valjda ne bi ni mogao da peva onako kako je pevao.

Foto: Pink.rs

Ali je bio i jedno veliko dete - razigran, veseo, dobrodušan i skroman. Nestvarno skroman čovek, koji je cenio sve što mu se u životu desilo. Narodnu muziku zavoleo sam baš zbog njega - njegovo pevanje za mene je bilo nešto vanzemaljsko, nešto nemoguće, nešto savršeno! Potpuno omađijan, krenuo sam da slušam i pevam, i potpuno se zaljubio u taj Bogom dan glas. Ja sam zahvalan, jer sam ga upoznao. Ja sam zahvalan jer je živeo u moje vreme - pisao je Pavlović, koji je završio:

- Pišem, i ne mogu da verujem šta pišem, duboko sam potresen, i još uvek potpuno nesvestan njegovog odlaska. Iskreno saučešće porodici Šaulić. Zastave na pola koplja. Otišao je Kralj - objavio je Pavlović na Fejsbuku.

Foto: Promo

Pink.rs

#Danijel Pavlović

#Šaban Šaulić

'