AKTUELNO

U mladosti je razmišljala o starosti.

Pevačica Zlata Petrović davnih godina počela je da uplaćuje staž u Srbiji, a tokom devedesetih godina i u Austriji. U periodu kada je dosta zarađivala od nastupa, ona je razmišljala i o starosti, pa je redovno uplaćivala penzijsko osiguranje.

Foto: YouTube screenshot

Folkerka je u junu podnela zahtev i predala dokumentaciju koja joj je bila potrebna kao dokaz da je predhodnih decenija uplaćivala staž. Pored austrijske penzije, Zlata mesečno dobija i 32.000 dinara iz naše zemlje jer je redovno izmirivala svoje obaveze.

Pevačica je na vreme razmišljala o tome kako će sebe obezbediti u starosti, pa je još sa 18 godina počela da uplaćuje doprinose kao samostalni umetnik. U početku je plaćala samo u Srbiji, a od sredine devedesetih postala je obveznik Republike Austrije i od tada je uplaćivala penziono osiguranje. Ona je svesna da neće doveka moći da peva jer ne zna kako i dokle će je služiti glas. Ona nema druga primanja osim svog honorara, te je na penziju počela da misli dok je bila jako mlada - kaže naš izvor - kaže izvor blizak pevačice.

Foto: Pink.rs

PROČITAJTE JOŠ: PEVALA SAM NA TRAKTORKOJ PRIKOLICI: Zlata Petrović otkrila kako se zarađuje na romskim svadbama! (VIDEO)

Pink.rs

#Zlata Petrović

'