AKTUELNO

Poznata balerina Zoja Begoli preminula je 2. januara nakon duge i teške bolesti.

Majka pevača Relje Popovića danas je kremirana na Novom groblju. Kremaciji su prisustvovali Reljina supruga Nikolija Jovanović i njena majka Vesna Zmijanac. Zoju Begoli su na večni počinak ispratili najbliži prijatelji i porodica.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Kovčeg je unet u kapelu u 13 časova nakon čega je izvršena kremacija. A uz neutešnog Relju neprestano je bila njegova nevančana supruga Nikolija sa kojom ima ćerku Reu.

Foto: Pink.rs

Na sahranu Reljine majke je došao i njegov prijatelj i kolega iz nekadašnjeg sastava "Elitni odredi",  Vlada Matović, kao i DJ Šone.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Reljina mama je bila Prvi solista Baleta, pedagog klasičnog baleta, repetitor u Narodnom pozorištu i baletskoj školi Lujo Davičo, profesor, prevodilac i izdavač. Zoja Begoli je preminula nakon duge i teške bolesti u 68. godini.

Foto: Printscreen

O porodici Relje Popović se malo zna, a on je bio veoma vezan za svoju majku.

Život Zoje Begoli obeležila je jedna ljubav, čije prezime je nosila do kraj života. U pitanju je glumac Faruk Begoli. Igrao je u više od 70 filmova raznih metraža i žanrova i bio jedan od najpopularnijih glumaca u bivšoj Jugoslaviji.

Faruk je o ljubavi sa Reljinom majkom, poznatom balerinom govorio najlepšim rečima, a bili su u braku punih 18 godina.

Foto: Printscreen

Zoja Begoli je bila visoko poštovana među svojim kolegama, glumcima, i svima onima koji su poznavali njen rad. Ona je bila samohrana majka koja je i pored toliko obaveza bila dobar roditelj i Reljin najbolji prijatelj.

Reljina majka je bila članica Narodnog pozorišta, u kojem je provela celu igračku, pedagošku i repetitorsku karijeru.

Autor: V. T./ J. V.

#Majka

#Relja Popović

#Zoja Begoli

'