AKTUELNO

Sve je pod strogim nadzorom kraljice!

Na kraljevskom dvoru tradicija je veoma važna, a pogotovo za vreme praznika. Tada cela porodica mora da učestvuje u običaijima, a jedan od njih koji je dobro poznat jeste da svi članovi moraju da stanu na vagu pre i posle božićne večere. Ali, to nije sve.

Svake godine, kraljica Elizabeta pre Božića organizuje ručak za sve članove kraljevske porodice, uključujući i dalje rođake.

Oni nikada ne zaborave na božićne čestitke, pa tako kraljica i njen suprug pošalju preko 750 potpisanih čestitki. Iako dane praznika provode u Bakingemskoj palati, Božić slave u Sandrigamu u Norfolku, a tada su prisutni samo najuži članovi porodice. Velika balska dvorana na imanju se na Božić koristi kao bioskop gde se tradicionalno prikazuju omiljeni filmovi svakog člana porodice.

Poklone porodica otvara na Badnje veče tačno u 18 sati, a darovi moraju biti što luđi i jeftiniji, što je pravilo koje je kraljica Elizabeta uvela.

Na jelovniku se za Božićni ručak uvek nađu salata od škampa i jastoga, pečena ćurka ali i neka tradicionalna jela. Naravno, ručak ne može proći bez božićnog pudinga.

Na kraju, na Božić predveče prinčevi Vilijam i Hari igraju fudbal sa osobljem, što je tradicija koja traje već dugi niz godina.

Autor: N. Vujčić

#Elizabeta II

#Princ Hari od Velsa | Prince Henry of Wales

#Princ Vilijam | Prince William | Duke of Cambridge

'