AKTUELNO

Rumunsko-kanadska pevačica Anca Pop pronađena je mrtva nakon što je njen automobil misteriozno završio u Dunavu u jugozapadnoj Rumuniji.

Služba Hitne pomoći identifikovala je Ancu nakon što su ronioci izvukli njeno beživotno telo iz vode u ponedeljak uveče. Policija je u utorak saopštila da istražuje smrt pevačice, navodi "Foks njuz". Policiju je, inače, pozvala tridesetčetvorogodišnja sestra pevačice jer nije mogla da uđe u porodičnu kuću u nedelju uveče.

Foto: Printscreen YouTube/RotonMusicTV

Anca Pop pobegla je iz komunističke Rumunije sa svojom porodicom 1987. godine, prešla je Dunav u tadašnju Jugoslaviju, gde je bila izbeglica. Nekoliko meseci kasnije, emigrirali su u Kanadu.

Posle sloma komunizma, vratila se u domovinu. Ove godine uzburkala podigla je veliku prašinu jer je saopštila da je u istopolnoj vezi, u društvu koje zna da bude netolerantno prema homoseksualnosti.

Foto: Printscreen YouTube/RotonMusicTV

Njen muzički stil bio je svojevrstan spoj balkanskih zvukova i mejnstrim popa. Sarađivala je, između ostalih, i sa Goranom Bregovićem, bivšim frontmenom Bijelog dugmeta, na njegovom albumu "Champagne for Gypsies", ali i u još nekoliko navrata.

Pink.rs

#Goran Bregović

'