AKTUELNO

Smrzli se muškarac i žena.

Stariji muškarac umro je od smrzavanja u okolini Foče u istočnoj Bosni i on je prva žrtva talasa hladnoće koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu sa prvim danima januara.

Policija u Istočnom Sarajevu potvrdila je danas da je telo 88-godišnjeg muškarca pronađeno dan ranije u šumi kod mesta Miljevina.

Navodi se da su telo su otkrili lovci, a uviđajem je utvrđeno da je reč o osobi inicijala V.Š. iz sela Sokoli. Na muškarcu su bili samo delovi tanke odeće, a pretpostavlja se da je preminuo u noći kada se temperatura spustila do petnaest stepeni ispod nule.

Hina navodi da meteorolozi prognoziraju da će u narednim danima u BiH uslediti novi talas zahlađenja. U Sarajevu se tokom vikenda očekuju noćne temperature i do 22 stupnja ispod nule dok će dnevne biti tek desetak stepeni više.

Migrantkinja iz Somalije umrla od zime u Bugarskoj

Ilegalna migrantkinja iz Somalije nađena je mrtva od hladnoće u Bugarskoj, na granici s Turskom, saopštila je policija.

Žena je bila u grupi od oko 30 migranata bez dokumenata koje je otkrila pogranična policija kod sela Ravadinovo, 40 kilometara od granice.

Tokom ispitivanja, policajci su saznali da je jedna žena ostala u snežnoj mećavi. Tokom noći temperatura se spustila na minus deset stepeni Celzijusa.

Dva migranta iz te grupe su zadobila promrzline nogu i ruku.

Č.N.

#Hladnoća

#Led

#žrtve

'