AKTUELNO

Krivični sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamčevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Pritvor je kasno sinoć odredjen za još četiri osobe, koje su sa najbogatijim Makdoncem po Forbsu, osumnjčeni za više krivičnih dela kao što su zločinačko udruživanje, oštećivanje poverilaca, prevara, pranje novca, zloupotreba službenog položaja.

Sudija za prethodni postupak je, kako prenose lokalni mediji, pritvor odredio i Nenadu Josifoviću, Zorici Arsovskoj, Cvetanu Pandelskom i Todoru Mirčevskom.

U slučaju nazvanom "Imperija" osumnjičeno je ukupno 13 osoba, medju kojima su i bivši direktor državne bezbednosti Sašo Mijalkov, koji se, uz svog rodjaka i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, smatra najmoćnijim čovekom tokom desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE, kao i majka i sestra Jordana Kamčeva.

Prema Specijalnom tužilaštvu, "u toku predistražnog postupka obezbedjeno je dovoljno dokaza iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su ti ljudi u peridu od 2002. do 2013. učinili krivična dela za koje se terete, lično i preko firmi koje su bile, ili su u njihovom vlasništvu".

#Makedonija

#Zatvor

'