separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Proizvodnja medicinskog kanabisa vredna milijardu dolara (FOTO)


Proizvodnja kanabisa u medicinske svrhe može se uporediti sa "zlatnom groznicom" 60-ih godina 19. veka u Kaliforniji, a prodaja medicinskog kanabisa posao je vredan više od sedam milijardi dolara, izjavio je direktor kompanije VJV IT i osnivač holdinga NYSK Vančo Tolomanosi, koji se u Makedoniji bavi uzgojem kanabisa u medicinske svrhe.


Tolomanosi je nakon panela "Proizvodnja medicinskog kanabisa" u okviru samita "Makedonija 2025" za Tanjug rekao da su procene da će se ovo tržište utrostručiti u naredne tri godine, te da će nakon još šireg prihvatanja ove delatnosti novac "planuti".

Autor: Tanjug

On je naveo da je Makedonija geografski na idealnom mestu za proizvodnju kanabisa i da je dva koraka ispred drugih zemalja u regionu i u Evropi budući da je prva legalizovala proizvodnju u medicinske svrhe.

Kako kaže, za proizvodnju kanabisa u medicinske svrhe sada se interesuju i Srbija i Grčka, i ova delatnost samo će rasti.

Autor: Tanjug

Šansa za zaradu krije se i u proizvodnji pratećih materijala i proizvoda koji su potrebni u uzgajanju kanabisa, dodaje Tolomanosi, jer se većina toga sada mora nabavljati u SAD i drugim dalekim zemljama.

Kako kaže, većina proizvedenog se izvozi u zemlje EU, pre svega u Nemačku i Poljsku.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti