separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Dodik: Nova Vlada do kraja meseca


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja meseca.


- Moj cilj je stabilna većina koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje institucija i pokazati da je Republika Srpska stabilniji deo BiH. Već od ponedeljka krećemo sa našim međustranačkim sastancima - naveo je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da će učiniti sve da Republika Srpska što pre dobije konstituisane institucije kako bi mogla da pristupi usvajanju strateških dokumenata.

Ponovio je da će potpredsednik SNSD-a Radovan Višković biti mandatar za sastav Vlade Srpske.

- Politiku ne možžemo svoditi na to kome koje mesto pripada u vlasti. Imamo ozbiljnih pitanja koje moramo da uradimo, među kojima je i promena mentaliteta mnogih ljudi koji dobiju odgovorne dužžnosti - rekao je Dodik.

Naglasio je da je glavni prioritet Republika Srpska i njeno pozicioniranje i da to moraju svi raditi u Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH.

- Onaj koji to ne bude radio, neće biti potreban, jer je važžna struktura koja možže izneti probleme vremena koje dolazi i da bude manifestovana nacionalana i patriotska struktura - rekao je Dodik.

Njegov cilj, kako kažže je stabilna većina u Narodnoj skupštini Srpske, koja ce obezbediti da sve nesmetano funkcioniše. Dodik je ponovio da se mora promeniti odnos onih koji budu na nivou BiH.

- Položžiću zakletvu u Narodnoj skupštinu i predložiću novi zakon kojim će biti propisano da svi iz Srpske koji budu birani za nivo BiH moraju položžiti zakletvu u Parlamentu Srpske. Ta odgovornost mora biti vidljiva - rekao je Dodik, koji je novoizabrani srpski član Predsedništva BiH.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti