AKTUELNO

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica isključio je danas iz stranke Obrena Petrovića, gradonačelnika Doboja, koji je na oktobarskim izborima kao kandidat te stranke osvojio mandat u parlamentu BiH.

- S obzirom na stavove, iznete u javnosti, a koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom SDS, Obren Petrović danas je izbrisan iz članstva SDS - rekao je Govedarica.

Kako je saopšteno iz SDS, Govedarica je pozvao "odgovorne i poštene članove i simpatizere SDS u Doboju da se što pre organizuju i sačuvaju stranku od mešetara i trgovaca".

- SDS u Doboju ne sme da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da SDS nestane - naveo je predsednik SDS.

Petrović se posle izbora 7. oktobra otvoreno zalagao sa saradnju sa Miloradom Dodikom i SNSD, a juče je najavio da će poslanici SDS.a iz Doboja koalirati sa SNSD na entitetskom i državnom nivou.

Predsednik SDS najavio je da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima i da će, kako je ocenio, stranka iz ovoga izaći čvršća i jača, bez obzira na odlazak pojedinaca kojima očito i nije bilo mesto u SDS.

- SDS, baš kao i Republika Srpska, mora da se očisti od korumpiranih pojedinaca čiji je jedini interes da što više gomilaju lično bogastvo i to sve pod plaštom zaštite Republike Srpske i srpskog naroda - zaključio je Govedarica.

On je ranije iz stranke isključio Kostadina Vasića iz Zvornika, jednog od potpredsednika stranke, koji je izjavio da zvanični Beograd traži saradnju SDS sa SNSD, ali da to, po nalogu stranih službi, sprečava grupa visokih funkcionera SDS. ;

#Vukota Govedarica

#sdsrs.com

'