AKTUELNO

Grupa od oko 200 Srba sa Kosova, uglavnom pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, planira da 6. novembra u 23 sata krene u Budvu na proslavu Podgoričke skupštine, objavila je danas podgorička Pobjeda.

Prevoz je organizovan sa četiri autobusa, a o svim tehičkim i ostalim detaljima brine petočlani tim bliskih saradnika gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice Gorana Rakića, navodi list.

Autobusi kreću sa punktova u Severnoj Mitrovici, kod spomenika caru Lazaru, u Leposaviću sa platoa ispred opštinske administracije i u Zubinom Potoku ispred Kulturnog centra.

Planirano je da se u Ribariću sastanu sa Srbima iz zapadne Srbije (uglavnom iz Kraljeva, Raške i Novog Pazara) koji nameravaju da putuju u Crnu Goru istim povodom.

Organizacija Srpski narod Boke uputila je pre nekoliko dana putem mejla crnogorskim medijima pozivnice da 7. novembra dodju u Mediteranski sportski centar u Budvi na "centralnu proslavu jubileja 100 godina od oslobodjenja Boke i ujedinjenja Pokoljenja djela sude". Manifestacija treba da počne u 18 časova.

"Centralna proslava u Budvi deo je programa proslave koji će biti održan od 6. do 11. novembra u Herceg Novom, Kotoru, Grblju i Budvi", navodi se u propratnom pismu organizatora.

Književnik Matija Bećković, kako je saopštio za podgorički Portal Analitika, neće se ni putem video-linka obratiti u Mediteranskom sportskom centru, kao što su to objavili neki mediji.

Skup će otvoriti protojerej Srpske pravoslavne crkve, stavrofor Momčilo Krivokapić - arhijerejski namesnik bokokotorski, a govor će, kako su "Vijesti" objavile održati i nekadašnji lider jedinstvenog DPS Momir Bulatović.

#Kosovo

#Podgorica

#Skupština

#Srbin

'