AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je još jednom teškom provokacijom izjavu izabranog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je granica BiH sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati jer će, u suprotnom, biti problema.

Linta je istakao da Komšić treba da zna da Drina nije granica koja razdvaja, već reka koja spaja Srbiju i RS, i srpski narod, što je, kako je podvukao, nepobitna činjenica.

- Ovo je još jedan dokaz da Željko Komšić ne želi dobre i prijateljske odnose sa Srbijom već hoće neprihvatljivim izjavama da pokrene sukob i nestabilnost u regionu. Srbija poštuje Dejtonski sporazum koji, između ostalog, omogućava razvoj ekonomskih, kulturnih, naučnih, sportskih i drugih odnosa sa RS - naglasio je on u saopštenju.

Komšić, prema njegovim rečima, treba da zna da iznošenjem pretnji Srbiji i srpskom narodu ne može ništa da postigne pozitivno već samo stvara nove probleme.

- Zbog toga bi bilo bolje da prestane da daje zapaljive i provokativne izjave već da se okrene saradnji i jačanju međusobnog poverenja - istakao je Linta.

#Miodrag Linta

'