AKTUELNO

Izabrani hrvatski član Predsedništva BiH, Željko Komšić, poručio je danas Beogradu da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer u suprotnom, kaže, biće problema.

U intervjuu za Telegraf.rs, Komšić kaže da će sa pozicije na koju je izabran u punoj meri biti posvećen da odnosi sa Srbijom i Hrvatskom budu dobri i prijateljski, ali i da u Beogradu i Zagrebu treba da se zna da je granica na Drini, odnosno Uni.

Poručuje da i Srbija i Hrvatska mogu računati na njega, uz poruku:

Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni.

“Ali, vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate, gde prelazite granicu. I gde pokazujete dokumenta. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom”.

Na opasku da njegova poruka "nećete imati problema sa mnom", zvuči gotovo kao pretnja, Komšić kaže:

- Ja ne pretim. Nisam ja baš toliko moćan da nekome pretim, samo tražim poštovanje ove zemlje. I od Zagreba i od Beograda. Tražžim da se poštuje gde je fizička granica ove zemlja i granica lepog, normalnog ponašanja - naveo je.

Da ne govori, kaže, o uobičajnom diplomatskom ponašanju, poštovanju suverentita i integriteta BiH.

- Samo vas molim da se ponašamo normalno i ljudski, kada je reč o BiH - kaže Komšić i dodaje da je BiH posebna, zasebna, nezavisna zemlja, kao što je to i Srbija, kao što je to i Hrvatska.

- I kada mi to poštujemo, tu činjenicu, nema razloga da i nas ne tretiraju na isti način - kaže Komšić i poručuje da ko kog pokušava da pređe tu vrstu crte ili granice, na način, koji ni ljudski pristojan, a kamoli politički normalan, “naravno da ćemo se braniti od takvih intervencija”. Šta nam drugo preostaje - pita Komšić I ponavlja:

- Mi moramo da štitimo svoje interese i svoju zemlju - kaže Komšić.

#Granica

#Željko Komšić

'