AKTUELNO

Kokain je trebalo da bude zamenjen većom količinom oružja.

Dvojica stranih državljana, Amerikanac i Nigerijac, uhapšeni su u Zagrebu pošto su avionom iz Malija dopremili kilogram kokaina visokog kvaliteta, koji je trebalo da bude zamenjen za veću količinu oružja i municije, objavila je danas hrvatska policija.

Oni su na zagrebački aerodrom stigli u utorak avionom u vlasništvu 56-godišnjeg Amerikanca, koji je ujedno i upravljao avionom, dok mu je 55-godišnji Nigerijac bio kopilot.

Po nalogu nadležnog suda, policijski službenici Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala pretražili su avion i u repu prtljažnog prostora pronašli nešto više od kilograma kokaina.

- Sumnja se da su spomenutu dvojicu muškaraca organizatori povezali u zločinačko udruženje, kako bi po njihovim uputstvima, kokain koji su nabavili na području Afrike, iz afričke države Mali, dopremili u Zagreb, a gde je trebalo da bude zamenjen za veću količinu vatrenog oružja i municije - navela je policija.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv dvojice muškaraca podneta je krivična prijava, a istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio im je istražni zatvor.

#Hapšenje

#Kokain

#Zagreb

'