AKTUELNO

Nakon višesatne drame tokom koje su migrant iz pokušali da se prebace u Hrvatsku, na Graničnom prelazu Maljevac je mirno, a tokom dana bi taj punkt mogao biti pušten u saobracjaj, prenose sarajevski mediji i dodaju da je više od stotinu migranata, koji su vozom i autobusom krenuli za Bihać vraćeno jutros u Sarajevo.

Kako je preneo sarajevski portal Klix oni koji su vozom i autobusom sinoć stigli na područje Unsko-sanskog kantona, odmah je vraćeno nazad, kao što su i najavili službenici MUP-a USK.

Vozom iz Sarajeva, koji je krenuo u sredu u 16 sati, za Bihać je krenulo 69 migranata, dok se autobusom na područje Unsko-sanskog kantona pokušalo da prebaci 57 migranata.

Svi oni su po dolasku, bez zadržavanja, prebačeni u jedan autobus i minibus ispraćeni su nazad, odnosno za novootvoreno prihvatilište za migrante kraj Sarajeva u kasarnu Ušivak.

Sigurnosna situacija u USK je pod kontrolom, kazali su za Klix.ba nadležni u ovom kantonu.

Iz Granične policije BiH su kazali da je noć kod GP Maljevac, gde se nalazi stotinak migranta, protekla mirno i da bi granični prelaz prema Hrvatskoj tokom dana mogao biti otvoren za saobraćaj.

#Bosna i Hercegovina

#Hrvatska

#Migranti

'