AKTUELNO

On je u suprugu ispalio dva hica i na licu mesta je ubio.

Jedan dan nakon zločina u selu Mala Rečica blizu Tetova, na zapadu Makedonije, policija je uhapsila A. K. (53) koji je 14. oktobra sa dva hica iz pištolja ubio svoju suprugu H. K. (52).

Ubica je juče kasno popodne lociran u tetovskom planinskom selu Gajre, a prilikom hapšenja policija je kod njega pronašla pištolj i lovačku pušku.

- On je odmah bio odveden u policijsku stanicu u Tetovo gde je zadržan, a tokom današnjeg dana biće izveden pred sudiju u predhodnom postupku Osnovnog suda u Tetovu - izjavio je Marjan Josifovski, portparol SUP Tetovo.

Zločin se dogodio preksinoć oko 22,35 časova u kući u ulici Ljubotenska u selu Mala Rečica gde je supruga ubice, H. K. bila u gostima kod svojih roditelja. Njen muž A. K. ispalio je prema njoj dva metka iz pištolja i na licu mestu je ubio.

Nakon počinjenog zločina, ubica je izašao iz kuće i u obližnjoj ulici 179 ispalio je dva hica i prema parkiranom taksi vozilu golf za čijim upravljačem se nalazio R.Dž. (50), ali ga nije pogodio. Ubica A. K. je nakon toga seo u svoj automobil i pobegao iz sela Mala Rečica, a policija se dala u potragu za njim. Pronađen je i uhapšen tek narednog dana, juče u popodnevnim satima.

U međuvremenu, kako doznaje skopski portal dokaz.mk, dok ga je policija tražila, ubica A. K. je juče ujutro mirno pio kafu u selu Lisec. Prema informacijama sa terena, on je sa mesta zločina pobegao sa svojim Golfom i došao u selo Gorno Palčište. Tu je ostavio auto, a potom peške otišao do rodnog sela Lisec, gde je prenoćio, a ujutro je u seoskom kafiću popio kafu.

Meštani sela na koje se poziva portal dokaz.mk kažu da je A. K. jedno vreme radio u Iraku gde je otišao preko firme Ekolog iz Tetova. Kada se vratio počeo je veoma čudno da se ponaša, a neki kažu da je imao i psihičkih problema. Policija ga je juče kasno popodne locirala i uhapsila u tetovskom planinskom selu Gajre.

Pravi motiv zločina još nije utvrđen, ali prema nezvaničnim informacijama skopske televizije Telma, A. K. je pucao i ubio svoju suprugu H. K. zato što je saznao da ga je izneverila sa nekoliko muškaraca. Jedan od njih je navodno bio i vozač taksija R. Dž. u koga je takođe pucao, ali ga je promašio.

Na osnovu pronađenih čaura, policija je utvrdila da je ubica posedovao pištolj bez dozvole.

#Crna Hronika

#Makedonija

#Ubistvo

#region

'