AKTUELNO

Šefik Džaferović vrši klasičnu zamenu teza govoreći o tobožnjem kršenju prava Bošnjaka u Srpskoj i nasrtajima na BiH a istovremno ćuti za sistemsku diskriminaciju prema preostalim Srbima u Federaciji BiH i negiranje Republike Srpske od strane bošnjačkih političara, ističe Linta.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas ratnohuškačkom i pretećom izjavu kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džeferovića da, ako Milorad Dodik ne poštuje prava Bošnjaka i Hrvata i ako i dalje bude nasrtao na BiH, Republika Srpska će nestati.

Šefik Džaferović vrši klasičnu zamenu teza govoreći o tobožnjem kršenju prava Bošnjaka u Srpskoj i nasrtajima na BiH a istovremno ćuti za sistemsku diskriminaciju prema preostalim Srbima u Federaciji BiH i negiranje Republike Srpske od strane bošnjačkih političara.

U Republiku Srpsku se vratilo oko 250.000 Bošnjaka i vraćena im je gotova sva imovina, kaže Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Za povratak Bošnjaka u Srpsku, kao i za rad bošnjačkih udruženja, izdvajaju se značajna sredstva i Bošnjaci se zapošljavaju u državnoj upravi i javnom sektoru.

Linta ističe da, s druge strane, od 600.000 Srba koliko ih je živjelo na području Federacije BiH prije rata sada u tom entitetu živi svega 56.000 Srba.

Federacija BiH izdavaja mala sredstva za povratak protjeranih Srba, kao i za rad srpskih udruženja, i sprečava zapošljavanje Srba u državnoj upravi, policiji, prosvjeti, zdravstvu i drugim institucijama.

Bošnjački političari negiranjem Dana Republike Srpske - 9.januar, pretnjama novim sukobima, lažnom pričom o genocidu u Srebrenici, lažnom pričom o agresiji Srbije i srpskog naroda na BiH nastoje da sruše dejtonsku BiH i uspostave unitarnu državu što je opasna politika koja ugrožava mir i stabilnost na zapadnom Balkanu.

#Bosna i Hercegovina

#Miodrag Linta

'