AKTUELNO

Srba u Federaciji BiH danas ima deset puta manje nego pre rata, upozorila je Srpska lista, koja je danas na konferenciji za novinare u Mostaru predstavils svoje kandidate, izborne ciljeve i program.

Nosilac liste za Skupštinu Hercegovačko-neretvljanskog kantona (HNK) Radislav Tubić iz SNSD rekao je da je formiranje Srpske liste jedan od najboljih projekata koji je napravljen u poslednjih dvadesetak godina, koliko traje povratak Srba u dolinu Neretve, prenosi klix.ba.

- Nismo zadovoljni dosadašnjim predstavljanjem Srba. Položaj Srba se ne popravlja 20 godina, izjavio je Tubić.

On je rekao da je lako prepoznati srpska naselja u Hercegovačko neretvljanskom kantonu, jer je u njihoviom sredinama loša infrastruktura, i istakao da Srbi nikako ne mogu dobiti posao u javnim institucijama.

U poslednje vreme, podetio je on, zahvaljujući vladama Srbije i Republike Srpske uspeli smo da popravimo infrastrukturu u naseljima.

Najbolji način da pokažemo da smo zahvalni za te donacije je da izademo na izbore i izaberemo svog predstavnika, kako bi se u skupštinama borili za naš narod, izjavio je Tubić.

Petar Sedanović je rekao da je najbolja ilustracija o položaju Srba činjenica da ih je pre rata u Federaciji živelo 600.000, a da danas nešto više od 50.000.

Dušan Golo iz Koordinacije Srba Mostara upozorio je da Srbi koji su do sada birani u institucije Federacije BiH nikad nisu postavili pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa, što znači da Srbi izuzetno dobro žive.

#Bosna i Hercegovina

#Srbin

'