AKTUELNO

Da su tetovaže izgubile umetnički smisao i postale više trend, kaže u razgovoru za Pink M tatu majstor Balša Milutinović.

Najčešće, kaže, dolaze parovi koji žele tetovažu sa inicijalima svoje lepše ili jače polovine. Ima onih koji to rade iz hira, ali i onih sa različitim idejama.

U 21. veku tetoviranje je veoma rasprostranjeno u svetu. Kako mladi u Crnoj Gori, tako i stariji zainteresovani su za tetovaže na svome telu. Neki, međutim, se ne zadržavaju samo na jednoj. Da je tetovaža postala trend, a ne umetnost, kazao je tattoo majstor Balša Milutinović.

- Trenutno mislim da je to samo trend, da umetnost tu više nema nikakve veze. Da je to samo trend, in, videli su po internetu, fb-u, instagramu, videli su od drugih ljudi, bukvalno kopiraju tuđe tetovaže i tuđe radove, jer su videli drugu osobu , a mislim da su zapostavili ono što je najbitnije, umetnost. Da malo prepušte nama da ubacimo nešto svoje, da doradimo tetovažu, da bude prava umetnost - kaže Milutinović.

Dosta je onih, kako kaže Milutinović, koji dolaze da se tetoviraju iz hira. Uglavnom su to parovi koji žele na svom telu inicijale svoje lepše ili jače polovine, ili pak datum.

#Crna Gora

#Tetovaža

'