AKTUELNO

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka planira da obustavi istragu protiv M. N. (17), sina policajca, koji je u julu prošle godine na školskom igralištu teško povredio tri godine mlađeg J. L. nanevši mu višestruke prelome ruke.

Ovo za Srpskainfo tvrdi Branislav Lekić, otac napadnutog dečaka, nakon razgovora sa postupajućim tužiocem.

Lekić je ispričao da je tokom razgovora imao osećaj da tužilac pokušava banalizovati slučaj u kojem je njegov sin zadobio teške telesne povrede.

– Priča tužioca bi se mogla svesti na priču o dva leptirića koja su razigrano letela iznad mirisne livade i u jednom trenutku je onaj, malo veći leptirić, slučajno zakačio manjeg i povredio mu krilce – ironično je prokomentarisao razgovor sa tužiocem ogorčeni Lekić.

Navodi kako nisu ni očekivali da će maloletnik koji je napao njegovog sina, inače višestrukog šampiona BiH u plivanju, otići u zatvor, ali jeste da će nasilnik biti kažnjen tako da mu više ne padne na pamet da povredi neko drugo dete.

– Tokom razgovora sa tužiocem imao sam osećaj kao da nisam otac deteta koje je nakon napada imalo dve operacije u potpunoj anesteziji kako bi ga lekari spasili da ne bude invalid. Međutim, komentarima tužioca ni tu nije bio kraj, već je u jednom trenutku rekla: “Ruka, pa šta, pukla pa pukla”. Nakon ovoga samo sam želeo da izađem napolje – ispričao je Lekić.

Ogorčeni otac navodi i da je tužilac ponudio neki vid nagodbe prema kojoj bi se maloletni M.N. izvinio, te da se na tome slučaj i završi.

– Kada je naša advokatica upitala šta ako druga strana odbije takvu nagodbu, tada je tužilac još više povisila ton, pa između ostalog rekla kako ćemo otići u medije, a možda i na trg, navodeći ime nesrećnog oca ubijenog Davida Dragičevića. Najblaže i najkulturnije rečeno, razgovor sa tužiocem je bio katastrofalan – naveo je ogorčeni otac pretučenog dečaka.

Podsetimo, policiji je još u julu prošle godine prijavljeno vršnjačko nasilje u kojem je sin policajca, inače stariji maloletnik (17), napao tri godine mlađeg dečaka nanevši mu teške povrede u vidu višestrukih preloma.

Nakon napada, J.L, koji je inače višestruki šampion BiH u plivanju, kolima Hitne pomoći prevežen je u UKC Republike Srpske i podvrgnut četvoročasovnoj operaciji.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su odgovorili da ova insitucija postupa u krivičnom predmetu vezanom za događaj u kojem je učestvovao M.N.

– Ostale informacije vam ne možemo dostaviti shodno Zakonu o zaštiti i postupanju sa decom i maloletnicima u krivičnom postupku – naveli su iz OJT Banjaluka, prenosi Srpskainfo.

#Banjaluka

#Dečak

#Policajac

#Skandal

'