AKTUELNO

Bivša asistenktina u Beloj kući Omarosa Menigolt Njuman obelodanila je u svojoj knjizi da je američki predsednik Donald Tramp nazvao crnogorskog premijera Duška Markovića "cmizdravom propalom kučk*m", nakon objave videa posle prošlogodišnjeg NATO samita, prenosi portal Vijesti.me.

Kako prenosi podgorički portal, ona je u svojoj knjizi “Unhinged: An Insider's Account of the Trump White House" navela da je svog bivšeg šefa, nakon što je objavljen video na kojem je Tramp odgurno Markovića, pitala zašto je to uradio.

- Pitala sam ga: 'Nastupio si malo agresivno. Zašto si to uradio? - piše, prema The Hill-u, Njumanova.

A potom navodi i da joj je Tramp odgovorio: "O, on (Marković) je samo cmizdrava propala kuč*a".

Knjiga Njumanove je objavljena juče, a posvećena je periodu koji je autorka provela u Trampovoj administraciji. Otpuštena je u decembru, 2017. godine.

Video ovog incidenta odmah je postao viralan, a korisnici društvenih mrežža osuđivali su potez Trampa.

Vijesti podsećaju da se američki predsednik suočio sa kritikama i ove godine kada je Crnu Goru okarakterisao kao "malenu zemlju sa veoma snažnim ljudima koji bi mogli započeti treći svetski rat".

U intervjuu za Foks njuz, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO.

Na pitanje novinara, zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Tramp je kazao da je pitao istu stvar.

- Crna Gora je mala držžava sa veoma snažžnim ljudima. Oni su veoma snažžni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možžda će postati agresivni i čestitam - u Trećem svetskom ratu smo! - kazao je Tramp.

#Donald Tramp

#Duško Marković

'