AKTUELNO

Skaparoti je čestitao liderima na "značajnom napretku" koji je Makedonija ostvarila u oblasti vojnih reformi i ponudio "praktičnu podršku" makedonskoj vojsci u procesu pristupanja Alijansi.

Status članstva u NATO nudi uspešnu budućnost Makedoniji i imaće povoljan uticaj na bezbednost i prosperitet celog regiona, poručili su danas vrhovni komandant NATO u Evropi general Kurtis Skaparoti i makedonski premijer Zoran Zaev u Skoplju.

Skaparoti, koji boravi u poseti Makedoniji, čestitao je liderima te zemlje na "značajnom napretku" koji je Makedonija ostvarila u oblasti vojnih reformi i ponudio "praktičnu podršku" makedonskoj vojsci u procesu pristupanja Alijansi, prenosi AP.

Zaev je izrazio zahvalnost zbog odluke NATO da pozove Makedoniju da započne pregovore o pridruživanju, ocenivši da to pokazuje "čvrstu posvećenost Alijanse politici otvorenih vrata", dodaje MIA.

Kako se navodi u saopštenju makedonske vlade, Zaev i Skaparoti, inače komandant Komande americkih snaga u Evropi, na današnjem sastanku su pozdravili i potpisivanje sporazuma između Makedonije i Grčke, "kojim se postavlja primer za rešavanje bilateralnih sporova i unapređivanje susedskih odnosa za sve zemlje u regionu Jugoistočne Evrope".

#Makedonija

#NATO

'