AKTUELNO

Bivši komandant Armije BiH Naser Orić, koji je pred Sudom u BiH optužen za monstruozne zločine nad Srbima, ponovo preti krvavim ratom!

Orić je tokom predavanja na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici otvoreno poručio da će novi sukob izbiti 'mnogo brže nego što se očekuje'. Nekadašnji komandant Armije BiH nije propustio priliku i da optuži Srbiju za navodni genocid u Podrinju koji je počinjen pre izbijanja rata (?!?).

- Meni kada su pričali, mislio sam da rata više nikada neće biti. Ali sledeći rat će se desiti malo brže nego što smo ga mi dočekali. To vam ja kažem! Što kaže Matija Bećković, njihov, srpski akademik, ćeraćemo se još. Svega će biti osim toga da se nećemo ćerati - rekao je Orić, čime je direktno zapretio novim ratom.

Komentarišući ovaj skandal, analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara kaže da je Orić marginalna ličnost čak i među Bošnjacima i da ne može da povede rat ni u svom selu.

- Ratnohuškačke izjave koje daje Oriću su jedini način da dospe u medije mimo suđenja za ratne zločine. On tako podilazi najekstremnijim slojevima Bošnjaka. Poznato je da je bio i ostao vojnik NATO pakta, pa će zato novog rata u BiH biti tek kada i ako oni odluče. Dakle, Orić i njegovi istomišljenici koji sanjaju vojno uništenje Republike Srpske o tome neće odlučivati - zaključuje Kozomara.

#Naser Orić

#Pretnja

'