AKTUELNO

Na hrvatskom ostrvu Galešnjak, poznatom što ima oblik srca, izbio je požar nakonakon što je na njega stiglo oko 100 osoba sa bakljama s ciljem da pruži podršku nacionalnoj selekciji uoči današnje četvrtfinalne utakmice Svetskog prvenstva izmedu Rusije i Hrvatske.

Javna vatrogasna stanica Zadar potvrdila je da se u trenutku izbijanja požara na ostrvu nalazilo oko 100 ljudi koji su uspešno evakuisani, prenosi portal morski.hr. U zadarskoj policiji naveli su da je požar brzo ugašen.

- U toku je identifikacija odgovornih osoba koji su poznati policiji, ali i svih koji su bili učesnici ovog događaja i slučaj je u obradi. Naglašavam da se radi o maloj opožarenoj površini, svega 30 sa 100 metara i srećom niko nije povređen - rečeno je u policiji.

Kako se navodi, navijači su na ostrvo došli na poziv jedne grupe na Fejsbuku, a radi davanja podrške hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji.

Neverovatno ali istinito, neko je pozvao više od sto osoba da drži upaljene baklje do kraja na ostrvu obraslom šumom. U sezoni požara! Prava je sreća da su učesnici ovog događaja evakuisani na vreme i da niko nije stradao, piše portal.

#Navijači

#Požar

'