AKTUELNO

U akciji je učestvovalo preko 100 policijskih službenika Uprave policije MUP Ministarstva unutrašnjih poslova USK, a provodila se na osnovu naredbe Opštinskog suda u Bihaću.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona jutros su izvršili akciju pretresa osoba i objekata koje koriste migranti u Bihaću.

Radi se o objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma penzionera i drugih lokacija za koje postoje operativna saznanja da se koriste za smeštaj migranata, piše Klix.ba.

– Cilj pretresa je pronalazak tragova i predmeta koji potiču iz krivičnih dela, kao tragova i predmeta koja se koriste za vršenje prekršaja. Ove aktivnosti su rezultat poslednjih dešavanja na području USK i uznemirenosti javnosti te u cilju održavanja povoljne bezbednosne situacije na području USK – izjavila je Snežana Galić, portparol MUP USK.

U akciji je učestvovalo preko 100 policijskih službenika Uprave policije MUP Ministarstva unutrašnjih poslova USK, a provodila se na osnovu naredbe Opštinskog suda u Bihaću. Pretresi su rađeni samo u Bihaću, ali ne i u Velikoj Kladuši, zbog određenih zakonskih procedura.

Prema informacijama iz MUP, akcija se u međuvremenu završila, no za sada nema informacija o rezultatima pretresa.

Podsećamo, juče je u Velikoj Kladuši smrtno stradao dvadesetčetverogodišnji Marokanac nakon što je izboden nožem u fizičkom obračunu više migranata u ulici Đure Pucara Starog. Nakon istrage, dve osobe su lišene slobode i na teret im se stavlja krivično delo ubistva.

#Bosna i Hercegovina

#Maroko

#Ubistvo

'