separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Linta: "Narod odlucuje" još jedan dokaz ustašizacije


Ova ekstremno desničarska grupa prikupila je 450.000 potpisa za dve nedelje s ciljem da se na referendumu ukinu prava poslanicima nacionalnih manjina da odlučuju o budžetu i izboru Vlade.


Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao "još jedan dokaz ustašizacije hrvatskog društva" činjenicu da je ekstremno desničarska grupa "Narod odlučuje" za dve nedelje prikupila 450.000 potpisa s ciljem da se na referendumu ukinu prava poslanicima nacionalnih manjina da odlučuju o budžetu i izboru Vlade.

U ovom, kao i mnogim drugim slučajevima, prava meta napada su Srbi. Proustaške snage ne mogu da se pomire sa činjencom da u Hrvatskoj ima još, makar malo, Srba i njihovih političkih predstavnika - ocenio je Linta u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, zbog toga nastoje na razne načine da preostalim Srbima u Hrvatskoj pošalju jasnu poruku da ne mogu imati ista prava kao većinski narod i da im je najbolje da se isele ili asimiluju.

- Navedena inicijativa nije ništa novo niti neočekivano već predstavlja samo nastavak širenja mržnje prema Srbima. Od dolaska Tuđmana na vlast do današnjeg dana Srbe u Hrvatskoj u većoj ili manjoj meri tretiraju kao remetilački faktor. Zbog toga je postalo sasvim normalno da se srpskim povratnicima i proteranim Srbima sistematski krše njihova nacionalna i ljudska prava i na ovaj način upućuju otvorene pretnje - istakao je Linta.

Ultradesničarska grupa "Narod odlučuje", koja se zalaže za izmenu hrvatskog zakona, saopštila je ranije danas da je prikupila dovoljno potpisa za održavanje referenduma kojim se žele ograničiti prava nacionalnih manjina.

"Narod odlučuje" saopštio je da je prikupio skoro 400.000 potpisa za održavanje referenduma, s ciljem da se smanji broj poslanika u hrvatskom parlamentu sa 150 na maksimum 120, da se smanji broj poslanika iz redova nacionalnih manjina i da im se zabrani da glasaju o najvažnijim pitanjima kao što je formiranje vlade i nacionalni budžet, prenela je agencija AP.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti