separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Sklopljena nagodba o Agrokoru, ruskim bankama više od 46 odsto


Privremeno veće poverilaca Agrokora, koje se sastoji od predstavnika Sberbanke, Zagrebačke banke, "Knighthead Capital Investment-a", dva predstavnika dobavljača, ali i pridruženih članova, odnosno VTB banke, dogovorili su se oko nagodbe u Agrokoru, saznaje "Večernji list".


Nagodbom je dogovorena raspodela vlasničkih udela u novom Agrokoru, na način da će dve ruske banke Sberbank i VTB banka dobiti nešto malo preko 46 posto vlasništva u koncernu, vlasnicima obveznica će pripasti udeo od 25 posto, domaćim dobavljačima bi trebalo da bude dato i do osam posto udela, a domaćim bankama najmanje 10 posto udela.

Kako navodi "Večernji", ostaje otvoreno pitanje prava vlasnika obveznica jer su im potraživanja osporena. Adris Grupa ne namerava povući osporavanje pa će vlasnici obveznica morati parnicom dokazivati svoja prava.

Prema informacijama tog lista, Agram Invest koji je osporio jamstva bez kojih nema nagodbe odlučio se priključiti dogovoru. Navodno su se dogovorili da će povući osporavanja, a isplatit će ih novi vlasnici Agrokora.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti