AKTUELNO

Predsednik HDž-a i član Predsedništva BiH Dragan Čović sastao se večeras u Mostaru sa predsednikom SNSD i Republike Srpske Miloradom Dodikom, gde su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a dvojica političara najavili su mogućnost koalicije.

- Da smo promenili Izborni zakon, odnosno da smo obezbedili legitimno predstavljanje svih naroda, onda bi mnogo ležernije bilo ući u kampanju i koalicije bi izgledale drugačije. Pošto se to nije desilo, mi moramo kroz plan B drugačije sagledati naša koaliranja, kako bi osigurali pobedu. Dakle, reč je o drugačijem pristupu izbornoj kampanji. Uvereni smo da ćemo sa pristupom koji smo ustanovili na HNS-u dobiti izbore - istakao je Čović, prenosi Klix.ba.

Dodik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Čovićem i HDž-om i dodao da se raniji dogovori o saradnji te dve političke partije ostvaruju.

Prema njegovim rečima, izbori treba da budu sprovedeni i istakao da SNSD i njegovi koalicioni partneri očekuju možda i najveću pobedu do sada, prenosi Fena.

- U tom pogledu naši pojedinačni kandidati za člana Predsedništva BiH i predsednika Republike Srpske u RS će nesumnjivo imati veliku podršku - rekao je Dodik.

#Dragan Čović

#Milorad Dodik

'