AKTUELNO

Policija je onemogućila održavanje za danas najavljenog skupa ultradesne Autohtone Hrvatske stranke prava na Spomen području Jasenovac.

Policija je zaustavila predsednika Dražena Kelemineca i članove ove ekstremističke stranke na autoputu Zagreb-Lipovac, kod izlaza za Novsku, i onemogućila ih da produže do Spomen područja Jasenovac, pa su oni performans izveli kod naplatne rampe.

Njihov pokušaj da prođu nije uspeo ni nakon pregovora sa policijom, a pošto su položili lampione i cveće, vratili su se za Zagreb.

Načelnica Opštine Jasenovac, Marija Mačković, je hrvatskim medijima rekla da je tokom prepodneva u Spomen-parku bilo policije.

Direktor Spomen područja Jasenovac Ivo Pejaković je rekao da je čuo za održavanje skupa, ali da to nije bilo ništa zvanično.

Autohtona Hrvatska stranka prava najavila je da će 40 pripadnika stranke u nedelju otići u Jasenovac, napominjući da su 22. aprila bili "nezakonito" sprečeni u dolasku.

Poziv medijima je uz pozdrave "Bog i Hrvati" i "za dom spremni" potpisao predsednik stranke Dražen Keleminec, prenela je HINA.

#Jasenovac

'