AKTUELNO

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu optužilo je 30-godišnjeg fudbalskog trenera za polno zlostavljanje deteta i bludne radnje nad 12-godišnjakom.

Terete ga da je u kasnim noćnim satima slao veliki broj SMS poruka neprimerenog sadržaja kako bi pridobio naklonost dečaka i uspostavio emocionalnu vezu kako bi ga u cilju zadovoljenja svojih seksualnih potreba polno zlostavljao.

Vodio ga u kancelariju.

U optužnici se navodi kako je dečaka vodio u svoju kancelariju te ga ljubio u usta, a isto je tražio i od njega. Jednom prilikom ga je pregledao tako što mu je raširio zadnjicu i gledao smeta li mu nešto, što je kod dečaka izazvalo osećaj srama, nelagode i uznemirenosti.

Tužilaštvo traži da se trener kazni godinom dana zatvora, te da mu se izrekne sigurnosna mera zabrane obavljanja delatnosti.

Obrana je dala odgovor na optužnicu, a trener je sve optužbe negirao. Tvrdi da je samo hteo da pogne dečaku koji nije imao dovoljno samopouzdanja. Ne vidi nikakav problematičan sadržaj u SMS porukama, a poriče i da je dečaka neprikladno dodirivao prilikom pregleda.

Trenutno radi kao koordinator za mlađe uzraste u jednom splitskom klubu.

Pročitajte još: BiH i HRVATSKA: Uhapšeno 20 osoba zbog krijumčarenja migranata

#Seksualno zlostavljanje

#Split

#fudbal

'