AKTUELNO

U Crnoj Gori je u ponoć nastupila izborna tišina, uoči sutrašnjih predsedničkih izbora, sedmih po redu od uvođenja višestranačja i trećih od proglašenja nezavisnosti.

Na predsedničkim izborima učestvuje sedam kandidata. Prvi na listi je kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić, a drugi Mladen Bojanić, kandidat Demokratskog fronta, Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA.

Kandidat Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač je na trećem mestu na izbornoj listi, a slede Vasilije Miličković, predstavnik Grupe birača "Građanska akcija" i Partije penzionera, invalida i restitucije, i Dobrilo Dedeić, predstavnik Srpske koalicije.

Na šestom mestu izborne liste je kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović, a na sedmom kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Glasačko pravo u Crnoj Gori ima 532.599 građana. Građani će moći da glasaju na 1.214 biračkih mesta, koja će biti otvorena od sedam do 20 sati.

Od 1990. godine, predsednici Crne Gore su bili Momir Bulatović (dva mandata), Milo Đukanović (jedan mandat) i Filip Vujanović (tri mandata).

#Crna Gora

#Izbori

'