AKTUELNO

Riječki "krstonoša", Saša Pavlić, koji je proteklih dana prepešačio oko 200 km sa drvenim krstom na leđima, stigao je na Markov trg, gde ga je aplauzom dočekala grupa roditelja i dece.

Pavlić se na ovaj podvig odlučio revoltiran odlukom hrvatskih vlasti da pola milijarde dolara daju za kupovinu 12 polovnih aviona, dok u fondovima za retke lekove i dečje bolesti gotovo da nema novca.

- Mi odlučujemo hoće li nas uopšte biti. Moramo znati da zaštitimo svoju decu. Šta da ja tim ljudima kažem? Svi znamo šta će reći, ako uopšte izađu. Odcepljeni su od naroda, odcepljeni od svega. Zar ne možemo za stotinak dece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete šta ćete čitati u novinama i na portalima. Četiri miliona građana će kliknuti nešto besmisleno - kazao je Pavlić pred zgradom vlade.

Obraćajući se onima koji su danas ostali u svojim domovina, Pavlić je rekao da će im biti tako kako im je.

- Živite u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gde cene čoveka, dete i život - kazao je Pavlić pre nego što je ušao u zgradu vlade. Pavlić je od subote pešačio od Rijeke do Zagreba.

Tokom puta je imao problema sa nogom zbog čega je trpeo velike bolove. Rekao je da je nošenje krsta, koji je, inače, sam napravio, do Zagreba jednostavno poruka, da za avione ima para, a za decu nema.

I na Trgu bana Jelačića Pavlića su dočekale majke sa bolesnom decom, a potom su se svi zajedno uputili ka vladi.

- Želim d predam taj krst vladi da ih podseća prilikom donošenja odluka o deci - rekao je Pavlić.

Na društvenoj mreži Fejsbuk je pokrenuta stranica Saša Pavlić, čovek s krstom, a pokrenut je i Facebook event "Za decu, protiv polovnih aviona", koji već okuplja više stotina građana.

#Zagreb

#krst

'