AKTUELNO

Učenica 1. razreda Ekonomske škole u Splitu kažnjena je ukorom zbog tuče sa učenicom 2. razreda Prometne škole, koju je svega stotinjak metara od sedišta splitske policije posmatralo više od stotinu učenika nekoliko splitskih srednjih škola.

Dosta ih je i snimalo obračun na parkingu dogovoren nekoliko dana ranije. Nakon što su snimci dospeli do medija, reagovala je i policija, učenice su sa roditeljima završile na razgovoru u Prvoj policijskoj stanici. Policija je obavestila da su prijavljene za prekršaj javnog reda i mira.

Školski odbor tražio strožu meru zbog narušavanja ugleda škole

Foto: Printscreen Dailymotion

Ukor izriče Razredno veće sastavljeno od nastavnika koji predaju učenici. Zanimljivo je, međutim, da je Školski odbor Srednje ekonomske tražio od Razrednog veća da poništi tu svoju odluku i da se učenici zbog narušavanja ugleda škole izrekne stroža mera, opomena pred isključenje za koju je nadležno Nastavničko veće sastavljeno od nastavnika škole.

Razredno veće odbilo je da to napravi. Kako neslužbeno saznajemo, direktorka škole Neda Bartulin sazvala je sastanak veća za iduću nedelju, i to nakon što su informacije o kažnjavanju učenice dospele u medije.

Pročitajte još: BRUTALNA TUČA DVE UČENICE! (VIDEO)

#Devojka

#Split

#tuča

'